View Single Post
Eski 01-05-2012, 10:27   #383
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Bilgi edinme ile ilgili Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün sitesinde herhangi bir link bulamadım. Antalya Defterdarlığı'nın Bilgi Edinme linki çalışmıyor. Ben de Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılarının e-posta adreslerine ve Antalya Defterdarlığı Sekreterinin adresine aşağıda ki gibi bir mesaj gönderdim, cevap gelmezse ptt ile mektupta yollarım.

-----

Sayın Yetkili,

Antalya İli Korkuteli İlçesi Yelten Kasabası sınırları içerisinde yer alan 191 ada 25 nolu parselin sahibiyim. Arazimle sınır komşusu olan ve Hazine'ye kayıtlı 191 ada 28 nolu parseli satın almak için 30.04.2012 tarihinde Korkuteli Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisine dilekçe ile başvurmak istedim. Serviste ki görevli memur, imarsız bir bölgede Hazine'ye kayıtlı bir araziyi satın almamın mümkün olamayacağını belirtti. Ben de dilekçemi almalarını, olumsuz cevaplarını yazılı olarak bildirmelerini istedim. Bu sefer de başvuru yapabilmem için 3/6 derece koordinatlı harita ve 1/25.000 ölçekli plan ile başvuru yapabileceğimi bu evrakları getirmeden başvuru yapamayacağımı belirtip dilekçemi kabul etmedi. İmarsız bir bölgede Hazine'den arazi satın alabilmek mümkün müdür? Mümkün ise ilgili memur neye dayanarak benden bu evrakları istemiş ve başvurumu engellemiştir? Eğer hakkı olmayan bir uygulama yapmış ise kendisi hakkında yasal işlem yapılması için hangi makama başvurmam gerekmektedir?

Bilgi edinme çerçevesinde Antalya Defterdarlığı sitesinde ki form bir türlü iletilemediğinden, Milli Emlak Genel Müdürlüğü sitesinde ise Bilgi edinme ile ilgili bir link bulamadığımdan, mesajımı adresinize gönderdim.

-----

Altına da kişisel bilgilerimi ve iletişim adresimi ekledim.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön