Halil Abi öncelikle işlerinde kolaylıklar dileyerek iki konu hakkında fikrinizi almak isterim.
Bu haftasonu köydeydim. Kışın bahsettiğim, kestiğimiz miyadını doldurmuş ağaçların yerine 8-10 tane fidan dikimi yaptım. 1 ay evvel bahçeyi sürdürüp ilk (gülleci) ilaçlama işini yapmış bahçeyi komple budattırmıştım. Geçen 1 ayın üzerine bahçenin genel durumu iyi gibiydi. İlaçlama pompasını bozduğum için 2. ilaçlamayı yapamadım. Gülleci + EM + Emek Gübre atmayı düşünüyordum. Vakit te dar olduğu için konu komşudan ödünç pompa bulma fırsatım da olmadı. Ama haftaya olmadı bir sonraki haftaya tekrar gitmeyi düşünüyorum.
Size danışacağım 1. konu bahçenin genel durumu iyi olmasına rağmen 2-3 elma ağacında aşağıda gözüken kavrulma gibi oluşumların başlaması hakkında. Elma hastalıklarına baktım ama aynı kavrulmaya benzer hastalık göremedim. Bilginiz varsa fikrinizi alabilir miyim?
2. konu ise ilaçlama için sırt için pulverizatör yerine aşağıdaki gibi bir makina alsam sizin fikriniz nasıl olur? Hangisi daha kullanışlıdır? Yararları ve zararları hakkında tecrübelerinizden faydalanabilir miyiz?
|