View Single Post
Eski 30-04-2012, 21:41   #5584
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili rhepsag67, ben mümkün olduğunca bahçemde güzellikleri paylaştığım gibi yaptığım hataları da anlatırım ki sizler yapmayasınız.

Börtü böcekler de öyle, tanımak lâzım, bilmek lâzım ki ona göre tedbir alalım. Bunları bahçemde anlatıyorum ama notumu da alıyorum, en kısa zamanda ilgili başlıklara da kopyalayacağım.

En nihayet bu gün sardunya saksılarımın işi bitti. Ama güzel oldular.

İlk gülüm açmış, sizler için fotoğraflayayım dedim.
Bahçede gülleri dolaşırken içim acıdı. Bit ilâcı yapalı daha bir hafta bile olmamıştı ama güllerin yapraklarının adeta dantel gibi delik deşik olduğunu görünce çok sıkıldım.
İncelediğimde siyah siyah minik tırtılları gördüm. Bunlar daha ziyade salkım söğüdün tarafında olan güllerde vardı.

Köyümüz iki tepe arasındaki vadiye kurulmuş. Her iki tepe de yemyeşil orman. Daha ziyade meşe ağaçları var.
Geçen sene bu meşelere tırtıllar musallat olmuştu, belli ki bu sene de larvaları canlandı, onlar faaliyete başladı.
Köy içindeki pek çok meşe ağacında, benim de salkım söğüdümde bu tırtıllardan var.
Boy boy maşallah. 2 cm. i de var 5 cm. i de.
Geçen sene söğüt ve Amerikan sarmaşığında çoktu, hemen ilaç yapmıştık.
Yarın da mutlaka ilaçlama yapmamız gerekiyor. İnşallah yağmur yağmaz da bir an evvel ilaç yaparız.

Bu tırtılları da tanıyın istedim.
Gül yapraklarına verdiği hasarı görmeniz için bir kaç tane de yaprak ekliyorum.

İlk gül açtı.

Name:  P4300314 (600 x 450).jpg
Views: 1055
Size:  65.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön