Bitti diye üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim. Ama içimde yepyeni bir tarz oluştu diyebilirim.
Sanki kendi balkonumu düzenliyorum gibi oldum. İnşallah renkli yapraklı sardunyalardan mavi hostadan almıştır derken bir baktım alışveriş sepetinizde varlar.
Bana ne oluyorsa oh almış dedim birden.
Aldınız bizi seeattelin seralarını gezdirdiniz o çiçeklerin kokusunu duyar gibi hissettirdiniz. Çiçek, resim, bilgi, birde bunun kokusu şuna benziyor tarifleri ile hakikaten yaşattınız bize oraları.
Keşke bu türler Türkiye'de olsa. Gerçi ne diye dua edeyim bilemiyorum. Olsa hangisini seçeceksin, seçsen hepsini nasıl alacaksın, alsan hepsini nereye ekeceksin, eksen vakit mi var hepsine nasıl yetişecek hakkıyla bakacaksın, baksan hepsi çiçek açarmı coşarmı, açsa nazar değermi, çiçek ölürse o çiçeği yedekledimmi....
Off of işiniz zor düşünün azcık bir yer diyorsunuz ya birde balkon bunun 5-10 katı olaydı iyice bunalım olur insan ne alsam ne eksem o mu, bu mu diye.
Ayrıca çiçek kapları, düzenlemeler ve balkonda ağaç fikri cidden ufkumu açtı.
Ben açıkçası ağaç neden alan küçük değilmi diye düşünürken sebepleri ve görsel olarak sonucunu anlayınca iş değişti. Hak üstüne hak verdim.
Bende ufak bir arka bahçe var şimdi kara kara düşünüyorum öylemi ağaçla vurgulayayım böylemi diye. Açıkçası şu ana kadar sürekli sarmaşıklar, ve çiçekli bitkiler düşünüyordum ancak bayağı ufkum açıldı, içimde bir birde şöyle büyük acer türü vs birşeylermi alsam oluverdim. Sanki yeni bir yaşama amacı oluştu içimde, bir kere daha farklı bir proje üretmek seçenegi yeni bir fikir süper oldu sağolun.
Bankınızda harika bırakın mindersiz oturmayı insan bu düzenleme işi bitince yatar uyur bile orada.
Şu üzerine basılan bitkiler çok güzel, ben zengardenden penbe çiçekli kekik tohumu aldımdı ama maalesef tohumlar toz gibiydi beceremedim keşke şunların fideli halini satsalar.
Kırmızı çilekler de vardı zengardende yediveren diyorlar ondan da aldımdı yeniyormuş.
İlk kez katmerli çuha vs. bitkilerde gördüm. Ben bu türleri Türkiyede görsemde alamasam uyku girmez gözüme iyiki yoklar burada hangibirini alıp hangisini bırakırım diye kendimi avuttum şu an. Patatesler harika.
Umarım ara vermeden gelişmelerden haberdar edersiniz merakla bekliyorum. Elinize emeğinize sağlık.
|