Gül'ümün sağlığına kavuşması için
Sanırım sorumu buraya yazmam gerekiyormuş, 2. kez yazdığım için kusura bakmayın lütfen...
Merhaba,
Balkonumda 2 hafta kadar önce aldığım gül fidanım var. Koçtaş'tan aldım. Çok tecrübesiz olduğum için, alırken farketmemişim, üzerinde bit varmış... Sonra nasıl bakmam gerektiğini araştırırken, forumu inceleyip bir sürü yöntem okudum.
Önce sadece su püskürttüm, bitler bir kaç gün yok oldu ama sonra tekrar döndüler.
Daha kötüsü külleme denen hastalığın da başladığını farkettim... Anlatılan belirtiler, ve başkalarının koyduğu fotoğraflardan bu hastalık olduğunu gösteriyor sanki.
İçme sodası+yağ+su karışımını hazırlayıp bu sabah püskürttüm. Sormak istediğim şey şu: Şimdi yaprakların üzerinde beyaz beyaz kalıntılar oldu. Bunları öylece bırakmalı mıyım, yoksa bir süre sonra yıkamalı mıyım?
Uygulanan ilacın faydalı olup olmadığı ne kadar sürede anlaşılır? Faydalı olmamışsa başka bir formül ne zaman denenmelidir?
Bir de bitler için örneğin sarmısaklı, arapsabunlu ilacı hazırlasam onu ne zaman uygulamalıyım? Kısacası, 2 farklı sorun için ilaçların zamanlaması ne olmalıdır?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Forum harika, hepinizin ellerine sağlık... Benim için tek sorun; bir soru sormak istediğimde doğru başlığın hangisi olduğunu bir türlü çıkaramamak... Umarım doğru yerdeyimdir...
Sevgiler
|