Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adavci
Sayın Güler,
Teşekkürler.Aynı işlem İlkbahar ve Yaz mevsmimlerinde devam ediyor mu?Bunların dışında büyük baş hayvan gübresi kullanıyormusunuz?Meyve ağaçlarım dört yaşında,ilk defa bu yıl meyve verecekler.Ancak ağaçlar çiçekleniyor meyveye dönşümleri çok az oluyor.Deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.
|
Ağaç altlarına geç çözülen 3x20 gübreyi sonbaharda atıp, İstanbul'a dönüyoruz.
Baharda geldiğimizde çanak altları termizlendiğinde 3x15 gübre atıyorum.
Yanık büyükbaş hayvan gübresini alıp bir yere yığarız.
Daha sonra elenir, elek altından geçenleri de ayrı bölüme alıp içine de bir torba kireç tozu atıp üztünü naylonla kapatırız. Bütün kışı öyle geçirir.
Baharda geldiğimizde bu naylon açılır, içine dere kumu ve milli toprak ilave edilir ve yeniden elenerek saksı toprağı olarak depolanır.
İlk elemede elek üstünde kalan kemre ( iri parçalar yani) doğruca sebze ekilecek bölüme serilir. Daha sonra üzerinden bir çapa geçirilir ve bütün kışın yağmuru - karı ile sebze ekeceğimiz alanda çok güzel toprağımız olur. Bilirsiniz yanık hayvan gübresi toprağı çok güzel ıslâh eder.
Elinizde yanık büyük baş hayvan gübresi varsa (yanıktan kasıt beklemiş dinlenmiş) kışın ağaç çanaklarınıza atmanız çok da faydalı olur. Hem ağacı besler hem de kökü sıcak tutacağından ağacınız soğuktan korunmuş olur.
Ağaçlarınız çiçekleniyor da meyve dönüşümü az oluyorsa bence sorun tozlaşmada. Çok da bildiğim bir konu değil.
Bence bunu Halil Önen bey'e sorarsanız size çok daha detaylı ve doğru bilgi verecektir.
Ben, bahçemizde yaptıklarımızı anlatıyorum, bu işin eğitimini almadım. O yüzden bunu şöyle veya böyle yapın demem hatalı olur.