View Single Post
Eski 27-04-2012, 17:50   #21
Garuda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaefsun Mesajı Göster
selamlar
dikkatimi çekti dendleri torf gibi toprağamı ekmişler yoksa başka bir karışımmı. biz ağaç kabuğu olacak diye zorluyoruz. bu seradan çıkacak bir tüyo varsa paylaşırsanız seviniriz.
Degerli arkadasim merhabalar.
Bu seradan ( baska seralarda ziyaret etmisligim var ve hepsi aynidir ) benim cikarabilecegim ortak sonuc sudur ; hicbir saksida toprak ve benzeri materyal yoktur ! bu 2.5-3 metre anac halde olan orkide icinde gecerlidir !
Olayin uretim ve yetistirmedeki puf noktasi kanaatimce coconut ( hindistan cevizi ) lifleri, bitkilerin altinda olusturulan su goletleri ( nem olayini saglamak icin )burda suyun ph duzeyinin etkisi bitkiler icin onemlimidir degilmidir bilemiyorum ama bir cogumuzun bildigi uzere coconut lifleri suyun sertligini ciddi olarak dusuren bir mateyaldir ilaveten besin adina zaman zaman verilen takviyeler ! burda taylar bu besine orchid mama derler, yani orkide yemegi gibi birsey bu mamalar yanilmiyorsam osmocute denilen gubrelerdir ! minik minik yuvarlak sarimsi toplara benziyorlar ama bu besin butun uretim alanindaki orkidelere verilen birsey degil ! sanirim gucten dusen bitkilere takviye adina verilen bir madde.
Son olarak ! direk isiktan uzak ama sicak ve nemli bir ortamdi gezdigim ciftlik.

Garuda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön