View Single Post
Eski 27-04-2012, 14:12   #8
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Yukarıda'ki 7. no'lu mesajı geçen yıl yazmıştım.

Aradan 1 yıl bile geçmeden, sahte hayvansever dernekleri her yıl Yaz ayı başlarında ve Yaz aylarında yaptıkları PERİYODİK KAMPANYALAR yine başladı. Sözüm ona hayvanseverler ÖZELLİKLE gelişmiş şehirlerde (İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya-Mersin-Adana ve ilçelerinde) tekrar kampanyalara başladılar.

Bu dernekler ve sözde hayvanseverler nedense Şırnak-Hakkari-Muş-Bingöl gibi geri kalmış bölgelerde ki hayvanları görmezden gelirler. Orada ki hayvanların durumları, bu sözde hayvanseverleri nedense hiç ilgilendirmiyor. Ben şimdiye kadar bu şehirlerde ki hayvanlar için bir şey yaptıklarını okumadım, duymadım.

Tabii, bunun bir nedeni var.

Başlattıkları ya da başlatacakları MAMA KAMPANYALARI bu geri kalmış yerlerde, bunların pek işine yarar sağlamıyor.

Özellikle gelişmiş şehirlerde yapmalarının tek amacı, kedi-köpek mamaları için yardım kampanyaları ile bağlı bulundukları, özellikle de Almanya bağlantılı mama şirketlerine RANT sağlamak içindir. Bunu geçen yıl ortaya çıkarmıştık. Bunların Bergama'da yapmaya çalıştıklarını ortaya döktük ve oyunlarını bozduk.

Geçen hafta yine iş başında idiler. Aynen geçen yıl olduğu gibi, yine oyunlarını bozduk.

Tıpkı geçen yıl yaptıkları gibi nerede çekildiği belli olmayan köpek ölülerini Bunlar Bergama'da çekildiler deyip, yine Almanya bağlantılı bir mama kampanyası başlatmak istediler.

Bizler, bu hayvanseverlerden bazılarının aşağıda'ki facebook sayfasına (pet skandal) girip, gerçekleri yazdık ve tabi ki bizleri sayfalarından attılar. Hatta sayfanın admini bizlere sefil fareler diye yazarak, ne kadar hayvansever olduğunu da gösterdi.

http://www.facebook.com/media/set/?s...96049917117364

Hayvansever geçinen bu sayfanın adminlerinin ve özellikle de bayan hayvansever üyelerin yazdıklarını yeniden yeniden okuyun.

Üyelerden bazılarının belediye başkanımız için yazdıkları yazılar:

Elif Bilgiç: gençliğinin hayrını görme
Lale Gürler: şerefsiz..
Mon Cheri: allah belani versin, en yakin zamanda en sevdigini kaybett pislik herif!!!
Gamze La: O. C.
Kadir Bozkurt: lavuk ya
Zeynep Akova: YAVŞAK SURATLI (???) SURATINA ORDA NE KADAR KÖPEK VARSA (???).

(Bazı yerleri soru işareti ile sansürledim. Çünkü küfürler vardı).

Son olarak, bunların sayfasına üye olan başka bir şehirde ki hayvansever bir bayan üye, yazılarda aşırıya kaçtıklarını yazmış ve eleştirip şöyle yazmış,

Nezahat Uyanık Kaylan:

Mustafa sınırları aşmaya başladın sanırım. Ne bu düşmanlık. Derdin ne, istersen yakınımdasın. Gel bu kadar bildiğin bir şey var iddiasını basın önünde acıklama yap. Ben herşeyin organizazyonunu yaparım, ona buna saldırmakla olmazzz...zzzz. Elinde kesin belge ve dökümanlarla hareket et bilmem anlata bildimmi ablam bu gibi cirkin saldırılar yapıpta büyüklerine ve kücüklerine cok ayıp yapıyorsun ha uğraş ama nasıl canları gercek anlamda gecim kaynağı olarak sözde hayvan koruyucularıylaha. misal deyil gercek olarak malzeme istiyorsan bana ulaşlıyoruz. tıpkı bergama gibi sayfanda hakaret deyil cözüm nasıl bulunur dosttlar diyerek girersen bence daha olumlu sonuc cıkar ablacım. evet sanırım gönlünü şimdiden kırmadan bir acıklama nacizane yaptım yok abla senide sayfamda istemiyorum derse hic farketmez sil not lütfen birde ablam bende sana verecekdolu malzeme ha abla sen neden uğraşmyon dersen zamanım ve fırsatım hic yokben ve arkadaşlarım sürekli iyileştirme peşinde koşturuyoruz bunları deşifre etmek istiyorsan ben sana seve seve ulaştırırım ablam hic olmassa sende bu canlar icin cok verimli bir olaya imzanı atarsın biz stkcılar olarak dernek ayrımı yapmadan elbirliğiyle bu ve bu gibi olumsuzların bizzat yerine giderek gerekli uyarı ve eleştirilerimizi bizzat yüzlerine söyleyip sonuclarıda yavaş yavaş

Sayfanın admini, bu bayan üyesine şöyle cevap yazmış:

PET SKANDAL:

İşinize geldiği zaman ''Mustafacım şunu da haber yap,bunu da haber yap'' diye ağlak ağlak peşimizde dolaşırken hiç te Mustafa'dan bir şikayetiniz yoktu, kendi menfaatlerinize dokunulunca mı sınırları aşmış oluyoruz.....? İşinize geldiği zaman ''Mustafacım harikasın,senin yazdıklarını kimse yazamaz'' işinize gelmeyince ''Mustafa sınırları aştın'' ..Yok yaa. Hadi yürü abla bozuntusu yürü,bu sayfanın kimseye diyeti yok,kimsenin yandaşı da değil..Her zaman söylüyoruz, DOST İSTEMİYORUZ KARDEŞİM, NE ZAMAN KİME ÇAKACAĞIMIZ BELLİ OLMAZ..Hadi git zırla şimdi..

(Yazıları doğrudan kopyalayıp-yapıştırdım için, yazılarda çok sayıda imla hatası var).

Yukarıda ki yazılar, bu sözüm ona hayvansever arkadaşların yazdığı yazılardan, hitap şekillerinden sadece küçük birer örnek. Bu arkadaşların her tarafı hayvansever olsa ne olur, olmasa ne olur. Sadece bunlar değil, bir çok hayvansever dernekleri bu şekilde davranıyor. Bu nedenle, ben bu hayvansever derneklerini ve üyelerini asla ciddiye almıyorum.

Bu nasıl hayvanseverlik'tir böyle? İnsan sevmeyen biri hayvan sevse ne olur ki?

Bu gibi insanların hayvansever olmaları ne yazık ki, hayvanlar adına çok şanssız bir durum. HAYVANLARI ÖNCELİKLE BU TİP KİŞİLERDEN KURTARMAK GEREK.

Tabii bir de hayvanlara kötü muamele ediliyor ayağı ile kendilerini ortaya atan bu hayvanseverlerin çoğunun tavuk-balık-dana etlerinden yapılan yemekleri afiyetle mideye indirmeleri apayrı bir ironidir. Yedikleri o hayvanların, hangi şartlarda yetiştiklerini, nasıl öldürüldüklerini, yerken akıllarına bile getirmezler.

Ayrıca, bu hayvansever derneklerinin internet sitelerini dikkatle inceleyin.

%98 sadece kedi-köpek'ler ile ilgilendiklerini göreceksiniz (biraz'da evcil kuşlar ya da balıklar o kadar). Diğer hayvanlar nedense bu sözde hayvanseverler için bir şey anlam ifade etmiyor herhalde. Çok az sayıda ki, samimi ve gerçek hayvansever olan kişileri tenzih ediyorum ama bunların çoğu ne yazık ki böyle.

Bu derneklerin sitelerini incelediğiniz'de, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

NOT:Bu mesajı özellikle yayınlıyorum'ki, çok yakında sizlerin de bölgelerinde bu mama kampanyalarını başlatacaklardır. Her yıl ÖZELLİKLE bu aylarda yapıyorlar bu kampanyaları. Bunların oyunlarına alet olmayasınız sakın arkadaşlar.

Düzenleyen ayazkentli : 14-01-2013 saat 10:27 Neden: Link iptal olmuş. Silindi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön