View Single Post
Eski 27-04-2012, 12:01   #327
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Oldukça soğuk geçen kış mevsimini, bahçenin kapıaltı bölümde geçiren ve hiç kurumadan, yeşil yapraklı halde kalmayı başaran petunyam, çiçeklenmeye başladı. Bu yıl oldukça büyüyüp, yukarıdan aşağılara doğru sarkacağını ve bol çiçekli olacağını umuyorum.

Havaların ısınması ile yerde ki patatyalar, saksılarda duran şebboylar ve yeni yeni açmaya başlayan iris'ler ile birlikte, çok güzel bir koku ve renk armonisi oluşmaya başladı. Tam bir bahar şöleni.

Direğin hemen öbür tarafında ise, büyük saksıya aldığım incir ağacı ve meyveleri görülüyor.

Name:  petunya 2012.jpg
Views: 2029
Size:  58.7 KB

Ama bundan 2-2.5 ay önce ise, bahçe aynen aşağıda görüldüğü şekilde, Kar altında idi. Kar'lı bölge ile üstte'ki petunya'nın olduğu bölge aynı yer. Kış ile Bahar ayları arasında ne hoş bir manzara farkı var.

(Ocak ayının son haftalarında, incir ağacını henüz söküp saksıya almadığım için yerde duruyor. Kar kalktıktan sonra, yerinden söküp büyük saksıya almıştım. Onu saksıda yetişecek şekilde, küçük-bodur ağaç yapacağım).

Name:  ocak-şubat arası kar yağışı-2012.jpg
Views: 1768
Size:  30.8 KB

Burada ise, İris, Aynı sefa ve Baklaların arasında, iri yaprakları ile görülen Vapur Dumanı çiçeği var (fotoğrafın tam ortasının, altına doğru kısımda görülen iri yapraklı çiçek).

Çok ilginç bir şekilde, o kadar soğuk ve kar yağmasına rağmen o'da hep yeşil halde kaldı. En çok bu olaya şaşırdım. Çünkü, vapur dumanı biraz soğuk görse dahi, hemen donup ölüyordu. Bu nasıl olduysa, o soğuklarda inatla yaşamayı başardı.

Name:  İris-aynı sefa-vapur dumanı.jpg
Views: 1775
Size:  62.7 KB

Bunlarda Gazanyalar. İri iri çok güzel çiçekler.

Name:  gazanya.jpg
Views: 1724
Size:  51.5 KB

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön