View Single Post
Eski 27-04-2012, 09:07   #18
attar
Ağaç Dostu
 
attar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 761
biber acılık dereceleri "Scoville Acılık Ölçeği"

Scoville derecesi Biber türü 15,000,000–16,000,000

Saf Kapsaisin (n-vanillil-8-metil-6-(e)-noneamid) 9,100,000

Nordihidrokapsaisin 2,000,000–5,300,000 Birleşik Devletler standartlarına uygun biber gazı



Trinidad Moruga Akrebi biberi, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşarak dünyanın en acı biberi oldu. yıl 2012 855,000–1,041,427 Naga Jolokia - Capsicum chinense (Dünyanın en acı biber meyvesi) yıl 2007

876,000–970,000 Dorset Naga - Capsicum chinense

350,000–577,000 Red Savina™ - Capsicum chinense

100,000–350,000 Habanero biberi - Capsicum chinense

100,000–350,000 Scotch Bonnet - Capsicum chinense

100,000–200,000 Jamaika Acı Biberi

50,000–100,000 Thai biberi, Malagueta biberi - Capsicum frutescens, Chiltepin biberi - Capsicum annuum

30,000–50,000 Cayenne biberi - Ají Peru biberi - Capsicum baccatum, Tabasco biberi - Capsicum frutescens

10,000–23,000 Serrano biberi

7,000–8,000 Tabasco sosu (Habanerolu)

5,000–10,000 Wax biberi

2,500–8,000 Jalapeño biberi - Capsicum annuum

2,500–5,000 Tabasco sosu (Tabascolu)

1,500–2,500 Rocotillo biberi

1,000–1,500 Poblano biberi - Capsicum annuum

600–800 Tabasco sosu (Yeşil biberli) 500–1000 New Mexico Anaheim biberi

100–500 Pimento biberi (Tatlı kırmızı biber) - Capsicum annuum, Pepperoncini - Capsicum annuum

0 Acısız, Dolmalık biber - Capsicum annuum.

Eklenen Resimler
   
attar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön