Yirmi dört saat bitki konuşmak sanırım yetmiyor.Yağmur duasına çıkar gibi bitki konuşmak için ilave zaman duasına çıkılsa kalabalık ne olurdu?Hep merak etmişim.Budama sulama aşı konuşmaktansıkılır gibi olduğum anda,veresiye fidan almıya çalışırken fidan satıçısının suratı beni öğrençilik yıllarıma götürdü.
İki arkadaş okuduğumuz şehirde geziyorduk,tualet ihtiyaçı oldu.
Arkadaşıma dedimki /Tualete gideçeğim ama tualetçiye vereçek para da yok ne yapaçağım?
Arkadaşımda dediki.Merak etme ben o işi veresiye yapıyorum.Gel senide götürüyüm.Hemde tanışdırıyım.Ayrıcada kefili benim derim,bundan böyle sıkıntı çekmezsin.
Girdik,çıktık Kulubesinin küçük penceresinden bakan asıkmı asık,çirkinmi çirkin ,yaşlımı yaşlı olan tualet bekçisine arkadaşım,
<Bir büyük birde küçük ciz dedi.Adamın suratını görmeliydiniz.Sizin ........... ........... diyeçekken Arkadaşım bana,
<Arkana bakmadan yürü.O kapıdan kıvranıp çıkana kadar biz köşeyi geçeriz> dedi
Tabi tabana kuvvet.
Fidançı onun kadar olmasada biraz yakındı.
|