Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Şurada bir forumda en mavi renkli hosta hangisi tartışması yapılmış:
Best Blue Hostas - Hosta Forum - GardenWeb
Anlaşılan mavi tonlu hostalar ne kadar gölgede olursa o kadar mavi oluyorlarmış, güneş aldıkça renkleri yeşile dönüyormuş. Aynı zamanda yaz sezonunda da renkleri yeşilleşiyor deniyor, demek ki sıcaklıkla da ilgili olabilir.
|
Bayıldım rengine çok güzel. Türkiyede bu kadar mavisini bulmak mümkünmüdür acaba.
Ben acemiyim hostalarda okuya özene 1 tanede ben almıştım ektim filizlendilerdi, alırken resminde eflatun çiçeği vardı.
Acaba hostaların yaprak güzelliğinin yanı sıra çiçeği ile de değerlendirmek gerekirse en güzel çiçekli hosta cinsleri hangisidir ve bulmak mümkünmü?
Ben yalovada amber diye beyaz olmaz böyle harika bir kokulu çiçek denecek bir bitki aldıydım zamanında. Belki arşivimde bulursam eklerim. ****** o zamanlar hosta vs. bilmiyordum. Sanki o kokulu çiçeğin yapraklarının tipi hostalara benziyor ve düz yeşildi. Ama acaba böyle eksik aksak tarifle şu hosta olabilir diyebilen çıkarmı bilemiyorum. Ama belki bilindik birşeydir ben bilmiyorumdur diye sorayım dedim.
Şimdi araştırıp, okuyup sizlerin paylaştığı değerli tecrübeler vasıtası ile günden güne bilgileniyorum. Allah bilgisini canı gönülden paylaşan esirgemeyen öğrenmeyi öğretmeyi seven ve şu sitede emeği geçenlerden razı olsun. Ben ömrümce böyle kaynak bulamadım. Oradan buradan bulduğum meyva, çiçek kitapları, gazete dergi köşesindeki basit bir bilgi vs ile idare ettim. İyiki böyle bir yer var. Keşke biz gençken olaydı şu kafamız daha neler öğrenmişti bilgilenmişti kimbilir. Şunun şurasında 10-15 yıl öncesinde aylık çiçek dergileri bile yoktu. Ne üzüldüydüm 5-6 sayı sonra bir çiçek dergisi sanırım satamadı diye kalkmıştı. Sonra gene dergiler çıktı hala arşivimde biriktirdiğim bu çiçek dergilerini saklıyorum.
Öğrenmek isteyene burası biçilmiş kaftan hepinize içten teşekkürler.