View Single Post
Eski 27-04-2012, 01:07   #11
Sudenur
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Sevgili Nurgül hanım, elinize emeğine sağlık, çok çok güzel olmuş, sağlıkla çıkarın inşallah bahçenizin tadını.

Formda gördüğüm birbirinden güzel bahçeleri gezdikçe ben de hevese gelip renklendirmeye karar verdim bahçemi. Ve tabii ilk olarak çimden başlayalım diye toprağı bellettik geçen Cumartesi. 4- 5 el arabası toprak kaldırılıp yeni toprak getirtildi. Henüz çim tohumunu almadık ama 7 karışım İngiliz çimine karar verdi eşim, o olacak büyük ihtimal. Ben yonca karışımı da olabilir dedim ama eşim mutlak suretle saf çim olması yönünde diretiyor, eeee çalışan bir hanım olmadığım için de "Beyim bilir" demekten başka alternatifim kalmıyor.

Bir sorum olacaktı rahatsızlık vermezsem? Eryaman'da oturmaktayım ve yaklaşık 50 metrekarelik küçük bahçemizde iki çam ağacı, bir ters dut, bir defne, bir elma, bir asma, beş gül ağacı dışında başka bitkimiz yok. Haa pardon, mazıları ve yaklaşık bir hafta önce ektiğim ve hevesle filizlenmesini beklediğim 4 hosta çiçeğim ve frezyalarımda olacak Allah kısmet ederse. İnşallah tutmuşlardır. Bu faydalı siteye üye olduktan sonra öyle sönük gelmeye başladı ki bahçemizin görüntüsü. Yapılandırma işine yabani ot temizleme girişimi ile başlayınca hevese gelip bir kaç paket çiçek tohumu almıştım ama viyollerde çimlenen tüm filizleri şaşırtma işlemi yaparken telef edince başıma ağrılar girdi, zır zır ağladım. Neyse efenim asıl soruma geleyim, işgal etmeyim sayfanızı. Elimde bir kaç paket daha tohum kaldı ama ekmeye korkar oldum, gerçek yapraklar bir türlü çıkmıyor. Direkt bahçe toprağına eksem başarılı olurmuyum dersiniz? Ankara mevsimi bu işlem için uygun mu?

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön