View Single Post
Eski 26-04-2012, 23:28   #52
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
gilan merhaba,
...
Çok güzel bitkiler almışsın. Koltuk da güzel olmuş. Bir de kahve sehpası gerekecek.

Acer palmatum ne güzel bir ağaçtır! Girdiği yerde birden hava nasıl da değişiyor.
Hem fiyatı hem de ağacın biçimi nedeniyle çok iyi bir alışveriş olmuş. Balkon düzene girdikten sonra bir de daha kısa boylu ama yeşil ya da yeşil-beyaz yapraklılarından mı alsan?
-Ben çok sevdiğim için bahçeyi çeşitleriyle doldurmayı düşünüyorum. Şimdilik benzer türde 4-5 tane (ufaklıklardan biri kışın zorlanmış henüz durumu belli değil) var. -
...
Bir ara sarı yapraklı berberis türlerine de bakmanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin,
Merhabalar sevgili sabah

Kahve sehpası kesin gerekecek haklısın. Soğutup da içemeyeceğim çayı bir yere koymak lazım değil mi? Ufak bir şey bakayım.

Bir tane daha acer bence buraya mümkün değil sığmaz. Heucheralar aranjmanlar derken 30-40 cm çapında 5-6 saksı olacak gibi. Ama haklısın o kadar güzel türleri var ki. O konuda da araştırmalarım var, toparlayıp siteye eklemeyi düşünüyorum. Ben de şu an bahçem olsa yaklaşık 10 değişik türünü dikerim. Biri kırmızıyken biri yeşil olur, diğeri sarı, al sana renk cümbüşü... (Soğuğa dayanıklılığı da türe göre çok fark ediyormuş. Birinin üstünde -15'e dayanır diyor, diğerinde -35'e...)

Söylediğin Berberis'i şimdi gördüm, çok beğendim. Şu an için bakalım, ama ilerideki listeme eklendi bile.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön