Sn. Halil Önen,
yorumlar ve öneriler için teşekkür ediyorum, zira öğrenmeye ihtiyacım var bağcılık konusunda. Oldukça karmaşık ve zor görünüyor bahsettiğiniz işlemler. Bilmeyen biri olarak, anlamak için tekrar tekrar okudum.
Birinci fotoğraftaki asmada bir küçük salkım var haklısınız. Fotoğraf uzak açılı olduğundan anlaşılmamış. Obur dallar dediğiniz dallara şu anda dokunmayacağım ve asmaları kendi haline bIrakacağım anladığım kadarıyla. Önümüzdeki kış budama zamanı, hal çarelerine bakılacak.
Bir de bu asmalardaki obur dalları şimdi büyümeye bırakacağım fakat, şimdi öyle boylanacaklar ki bulundukları alana girmek zorlaşacak, dalları nasıl bir düzene sokacağım?
Asmalarda herhangi bir hastalık veya zararlı görülmediği takdirde, yine de koruma amaçlı uygulamam gereken işlemler var mıdır şu dönemde? Zaman zaman yaprak altlarında siyah bitler gördüğüm oluyordu geçen yıllarda. Hafif külleme yaptığına da şahit oldum ama zirai ilaçtan korkuyorum. Dolayısıyla, eğer ağIr ve ciddi seyreden bir durum olmazsa, sizin bahsettiğiniz gibi tazyikli ve klorlu şebeke suyu ile yıkamak yeterli midir?
Selamlar.
Ayrıca bordo bulamacı uygulaması için kışın yaptığımız araştırmada, bordo bulamacını Adada bulamadık. Ne düşünüyorsunuz?
|