View Single Post
Eski 26-04-2012, 14:50   #160
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Teşekkür ederim Sayın MKurtoğlu. Bizim kafalar pek normal değil onu anladım artık. Yolda beride giderken gözüm habire bitkileri özellikle sukulentleri arıyor. Yoğun geçtiğim güzergahlardaki her bahçe, kaldırım, camönü vs. bitkilerin envanterini dökebilirim yani Aslında çocukluğumdan beri durum böyleydi. Tabi üzülüyorum aslında bitki yönünden çok fakir bir halkımız var. O çirkin yüzbinlerce binanın, evin önünde, balkonlarında vs. en azından birer saksı olsa daha çekilir olmaz mıydı metropoller. Hergün monoton şekilde işe-okula vs giderken camlardan, balkonlardan sarkan çiçekleri, bitkileri görsek toplumsal ruh sağlığımız daha iyi olmaz mıydı? Belediyelerin yol kenarı, refüj gibi yerlere diktiği tek tip, bir elin parmağını geçmeyen türde bitkiler midir reva olan? İstanbul gibi iklimi elverişli bir şehirde bile durum bu mu olmalı? İçimi size döktüm bir an kusura bakmayın

Kıbrıs' la 1998 den beri bağım var. Her sene olmasa da yıl aşırı veya 3 senede bir gittim. Kızkardeşim artık orada evlendi ve kaldı. Bu nedenle daha sık aşındıracağım Kıbrıs yollarını. Bir yanım özler orayı. Belki dinginliğini, belki denizini, belki de memleketin rutininden kaçıp daha farklı bir kültürle kısa süreliğine ilişki kurmayı.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön