Adalet Hanım, yazınız beni çok sevindirdi.

Diyorsunuz ya biz bizi anlarız diye, gerçekten de bu her satırdan hissediliyor. Sağ olun.
Farklı bir çevrede olmak insanın ufkunu genişletiyor. Mesela yeni bir bitki görüyorum, internette bu neymiş diye bakarken bambaşka şeylerle karşılaşıyorum. Ya da yeni yeni bahçe dergileri görüyorum alıyorum, onlarda bir sürü uygulama, değişik tür... Sırf saksı bahçeciliği (container gardening) ile ilgili 4-5 tane düzenli dergi var mesela. İnternetten satış yapan sitelerin kataloglarına üye oluyorum, bir sürü yeni tür de oradan...
Bütün bunları aktarmak beni de çok mutlu ediyor. Hem ben de bilgileri bir yerde toparlamış oluyorum; hem de sonuçta ben de burada geçiciyim, ne öğrensek, yanımızda ne götürsek kar. İnanın istediğimden az bile paylaşabiliyorum ama bir yandan da iş o kadar yoğun ki. Neyse her şeyi not ediyorum, yavaş yavaş da olsa gelecekler.
O dikey aranjmanı kendi balkonuma uygulamak gerçekten hiç aklıma gelmemişti. Aslında düşününce değişik renkli eğreltiotu türleri, heucheralar, belki alacalı hedera falan hepsi de o gölge köşede rahatlıkla yaşar. Şu ankileri yerleştirince bir bakayım o tarafta ne kadar eninde bir şey kullanabilirim. Ama hiç olmadı yarım daire şeklinde duvara takılan birkaç saksıya da benzer aranjmanlar yapılabilir. Tabii bir de site yönetimine sormam lazım, balkona çivi, vida izni var mı diye. Bu memleketin de böyle dertleri var işte, izin almadan adım atamıyorsunuz.

Fikir için çok teşekkürler.