View Single Post
Eski 25-04-2012, 10:02   #39
Belmas
Ağaçsever

Belmas's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GurkanYeniceri Mesajı Göster
Merhaba, Evde peynir yapımı ile ilgili bilgilendirici bir blog açtım, Artizan Peynirci adresinden ziyaret edebilirsiniz. Türkiye'de evde peynir yapanların çoğalması için çalışan ve kar amacı gütmeyen bir blogdur.

DrEmre, rokfor peyniri için kullanılan küf çavdar ekmeğinden elde ediliyor. Bu bakterinin ismi penisilin rokoforti olmasına rağmen penisilin ile ilgisi yok.

Bende her türlü tarif mevcut, geniş bir arşivim var ve evde peynir yaparak bu tarifleri hem denemeye hemde bloguma yazmaya çalışıyorum. Evdekiler de nefis peynirlerin tadını çıkartıyorlar.
İnternette peynir yapımını araştırıyordum, meğer sitemizde varmış. Gürkan Bey ve peynir yapımını paylaşan diğer arkadaşlara çok teşekkürler. Emeğinize, elinize sağlık.

Küçük çocuklarım var ve basında çıkan kusurlu et, süt ürünleri, vs... haberleri beni çok rahatsız ediyor. Yapabildiğim kadar evde yapmak istiyorum. Sucuk yapmak için gerekli aparatları aldım, tarif de buldum, bu sefer brucella ve diğer bakterilerden korkmaya başladım. Sucuk yapmak için ortam sıcaklığının 0-12 derece arasında olması gerekiyormuş. Evde yapan var mı?

Belmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön