View Single Post
Eski 25-04-2012, 09:20   #399
Adil
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Eklenti 286554
Lilium Ponticum(Trabzon Zambağı) biz Agrita ismiyle anarız bu zambağı. Adil Bey bu zambak çeşitini gördünmü bizim oralarda, mis gibi kokusu var ve geçtiğimiz yaz köyden istemiştim soğanlarından gönderdiler.Burada yetiştirmeye çalışıyorum bakalım olacak mı, saksılara diktiğim zambakların hepsi boylandı sanırım onların arasında gövde yapısı diğer zambaklarla aynı ancak çiçek açtığında ayırt edebilirim. Yetiştirebilirsem ne mutlu bana. Birkaç tane çiçeğini koparıp vazoya koyduğunuz zaman tüm evin içini harika bir koku dolduruyor, böyle güzel bir zambak.
Güzelliği konusunda çok doğru söylüyorsunuz sayın Yaylacı.
Önceki sayfalarımda yayla gezisi serisinde sarı Trabzon zambağını paylaştım.O zambağın kökünü çıkarabilmek için taşların arasından zorluklar içerisinde 40 cm derinlikten, iri bir soğan çıkarabilmiştik.Onu şu anda barbekünün yan tarafına diktim.Hala daha diri ve sağlıklı.Filizlenmesini heyecanla bekliyorum.
Yayınladığınız fotoğraftaki zambak beyaz çiçekli.Benim aldığım tam sarı renkte.Bende bu çiçeklerle yaylada topladığım farklı çiçekleri aranjman ederek evin salonuna koydum.Kokuları harikaydı.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön