Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tolgahan83
Teşekkür ederim arkadaşlar.İstanbul Topkapı PTT de takıldı.PTT den vermediler,çiçek soğanlarının gümrükten geçişi yasakmış.Tarım müdürlüğünden yazı getirin o zaman veririz dediler.Tarım müdürlüğünden canlı çiçek getirmek yasak deyip izin vermediler.Hala Topkapı PTT de,eğer biri el koymadıysa?
|
Durum böyleyse bile bir çözümü olmalı.Ne diyeceğim yollayıcının sertifikası var mı ? Varsa irtibata geçin size yollasın çünkü benim bildiğim kadarıyla bitkinin sağlıklı olduğu kanıtlanabildiği sürece bitkiyi alabilmelisiniz.Bir de bence tarım müdürlüğüne bununla gidin;bir de yalvaracaksınız yakaracaksınız mümkünse iyi mizaçlı birisini seçin.Örneğin Topkapı Ptt'de kadın 3 saat bekleyeceksiniz dedi ama 3 saatin sonunda güvenlik kıyamadı "buyrun gelim benimle,paketi bulup inceleyim" dedi.Yani işin sırrı tatlı sözde acındırmada.Belli bir süre ısrar edince bir çıkış yolu bulunuyor;sonuçta onca bitki elimize geçti bu niye geçmesin.Ülkemize yasal olmayan ürünler bile sokulabildiği için bir şekilde halledebileceğiniz kanaatindeyim.Olmazsa da bir dahaki sefer bu kadar yollatmayın pytosanitary certificate isteyin;bir de küçük pakette yollansın mesela benim ki gümrüğe gitti oradan yolladılar.Bitkiye el koymadan kastınız karantinaya girebilir,imha edilebilir ya da geri sevk edilebilir,bunun takibini de PTT'den yapabilirsiniz.
Ben size inanıyorum,biraz gayretle bu işi halledersiniz.Derseniz ki ben bu kadar uğraşamam,soğuk bir su içer bir süre sonra şansınızı tekrar denersiniz.Bir de Avrupa Birliğinden gelince sorun çıkmıyor galiba çünkü benim ki Amerika'dan yanlışlıkla Portekiz'e yollandı sorunsuzca Türkiye'ye geldi.Bir de Express'le gönderilmesi her zaman için avantaj,işler daha hızlı yürüyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir