View Single Post
Eski 24-04-2012, 09:41   #948
mehmetckc
Ağaç Dostu

mehmetckc's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Yanmış çiftlik gübresi eldesi

Geçtiğimiz günlerde zeytin ağaçlarımızın gübrelenmesi için kompost yapmaya karar vermiştim. Fakat işlerimin yoğunluğundan ve yeşil malzeme bulmanın zorluğundan dolayı kompost yapımından biraz uzaklaşarak, temin edebileceğim malzemeleri kullanarak elde edebileceğim bir gübre ile bir an önce ilk uygulamayı yapmaya karar verdim.

Çünkü toprak analizi neticesi çıkmış ve toprağın çook şeye ihtiyacı olduğunu görmüştüm...

İlk önce bir dipçik fabrikasından 10 ton ince talaş buldum.

Name:  IMG00388-20120417-1813.jpg
Views: 2621
Size:  37.4 KB

Daha sonra bir köylüden 65 ton büyükbaş ve küçükbaş karışığı hayvan zibili aldım.

Name:  IMG00392-20120418-0947.jpg
Views: 4316
Size:  43.9 KB

İkisini karıştırdıktan sonra _bir bankada üst düzey yönetici olan bir arkadaşımın tavsiyesi ile_ her 15 tona 1 çuval olacak şekilde şeker gübresi ilave ettim Yahu bu şeker gübresi de neyin nesi diye araştırınca da %21 azot, %24 kükürt ihtiva ettiğini öğrendim. Hadi azotu anladım da, kükürt ne işe yarar onu pek anlamadım doğrusu Yoksa kükürt bu arkadaşımda bağımlılık mı yaptı malum gülleci bulamacında da %20 kükürt var.

Name:  frm01.jpg
Views: 2193
Size:  71.3 KB

Sonrasında eksik birşeyler hissettim... Tabii ya sayın safranlı'nın tavsiyesi EMA tabii ki.

Geçtiğimiz günlerde 1 lt EM1 sipariş etmiştim, 2 lt geldi. Fazla göndermişsiniz birader geri göndereyim dediğimde başka bir kargoyla karıştırıldığını öğrendim. Bunun kendi hataları olduğunu, ürünün bende kalabileceğini, hediye ettiklerini söylediler. Onurlu bir duruş, fakat 15 dakika sonra yeniden aradılar ve elimdeki ürünün ambalajında EM1 Yazsa da EMA olduğunu, bunu tekrar aktifleştirme işlemine tabii tutmamam gerektiğini, EM1'imin de en kısa zamanda tarafıma ulaştırılacağını söylediler. Diğer müşteriyi kıskandım doğrusu. Ben 1 lt EM1 yanında 2 lt EMA hediye almışken, sanırım o 2 lt EMA yanında 1 lt EM1 hediye aldı. Karlı alışveriş doğrusu.

Name:  frm02.JPG
Views: 2337
Size:  68.6 KB

Neyse EM1'imi henüz aktifleştirmediğim için elimdeki mevcut 2 lt EMA'yı 40 lt su ile seyrelterek zibile döktüm ve üstünü naylonla kapattım.

Name:  IMG00437-20120423-1731.jpg
Views: 2188
Size:  37.6 KB

Zibili 15 gün kadar sonra kepçe ile karıştıracağım, bu arada da elimdeki EM1'den 5 lt daha EMA hazırlayıp uygulayayım diyorum.

Bu işe girişmeden evvel beni cesaretlendirerek tavsiyeleri ile yönlendiren forumdaki arkadaşlarıma minnettarım.

Saygılarımla,

mehmetckc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön