Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ataban
Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalarda özellikle abd Üniversitelerinde Benomyl ve Dodine ismi daha çok ön plana çıkıyor
|
Benomyl'i iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Mantari hastalıklar artık Benomyl'e direnç kazandığından, patentini alan DuPont firması artık üretmiyormuş.
Alıntı:
Due to the resistance of parasitic fungi to benomyl which had developed and is now prevalent worldwide benomyl and similar pesticide compounds became largely ineffective. Because of high legal costs associated with it in 2001 DuPont ceased production of benomyl after 33 years on the market and voluntarily requested cancellation for its registration.[1][2] However, as DuPont's patents expired long ago and in some countries benomyl's registration has not been revoked, other manufacturers still produce it.
|
Dodine, antraknoz'a karşı ABD'de çok kullanılıyor. Ben de geçen sene kullandım, ve antraknozu epeyce baskıladık. Ancak görebildiğim kadarı ile bakteriyel yanıklığa karşı bir etkisi olmamış.
Alıntı:
bu haftaki yağmurlardan sonra dodine uygulaması yapıcam ve gözlemlerimi aktarıcam.
|
Peki bahçenizde antraknoz teşhis ettikten sonra mı bu uygulamalara karar verdiniz, yoksa etmeden mi?
Lütfen, hastalığı teşhis ettikten sonra ilaç uygulamasına karar veriniz. Daha önceki mesajlarımı okuyabildiyseniz, benim bahçemde bu hastalıklardan fotoğraflarla belgeselini çekecek kadar mevcut.
Eğer hastalığın varlığını görmeden ilaç atıyorsanız, bence hem doğamıza hem de cebinize zarar veriyorsunuz demektir.
Örneğin, bende bakteriyel yanıklık çok yaygın durumda, ama ikinci ilaçlamanın sonucunu görmeden üçüncüyü atmayacağım, ya da hastalık hafiflemişse biyofungisitlerle idare edeceğim.