Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn
Sayın MKurtoglu, çok güzel bilgiler yer alıyor. Hem bitkilerin fotoğrafları olması da ayrıca faydalı. Bitki teşhisinde de, bakım konusunda da faydalı bir site. Paylaştığınız için teşekkürler. Aslında burada belki gözden kaçar ama "Kaktüs Hakkında Bilgiler" başlığında da paylaşırsanız belki daha dikkat çekici olur. Ne dersiniz?
Ahh ahh aslında Almanya yerine Amerika'da yaşamak vardı ya hadi neyse... Sabah sabah bitkilerin çeşitliliğini görünce hiç iyi olmadı 
|
Bu forumda oldukça yeniyim. Konu sınıflandırmalarını izlerken dağıldığımı fark ediyorum. Hep daha iyisini arayan biriyim. Araştır, bul, geliştir.. Bu düşünce ile hep kafamı rahatsız ediyorum. Bu da gün içindeki zamanı efektif kullanmam için kendimi zorlamama sebep oluyor.
Kaktüs hakkında Türkiye'de bir kitaba ulaşamadım. Aslında yurtdışından kitap alıp, çevirisini yapıp, bu eksikliğin giderilmesine ihtiyaç var. Bu bir dizi çalışmayı gerektiriyor. Öncelikle telif hakkı için kitabın yazarı ve basımevi ile görüşmeler, ardından Türkiye'de basımı gerçekleştirecek kitapevi bulmak, satış sonrası basım adetini takip altına alarak, bir diğer kitaba gereksinim olup olmadığına karar vermek gerektiriyor. Günümüzde internet bir adım işleri kolaylaştırdı. agaclar.net bir girişimde bulunarak, yurtdışında aynı amaç için bir araya gelmiş siteler ile irtibata geçerek, ortak databanklar oluşturmalı. Türkçe paylaşıma açabilmeli. Bu da üyelerin ve moderatörlerin ortak çalışmaları ile olacaktır.
Biz kaktüs, sukulent ve lithops sevenler elimizdeki avucumuzdaki tüm fotografları paylaşıyor, herbirimiz beğeniyor ya da yorumlar ile tebriklerde bulunuyoruz. Oysa ki gelişime yönelik bilgi paylaşımları oldukça az..
Elimizde ölenler, hastalananlar, çoğalanlar, tohum verenler olmasına rağmen farkında değiliz. Geçmiş olsun, üzüldüm, canın sağ olsun ve temennilerle dolu cümlelerle forum sayfalarımız doluyor.
Daha bilimsel çalışmamız gerekiyor. Bilinçlendikçe sevgimiz daha da artacaktır.