View Single Post
Eski 23-04-2012, 09:42   #52
Blacksoul1903
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2010
Yukarıda aşılama süreci gayet iyi gösterilmiş ve anlatılmaya çalışılmış. Bu yüzden Sayın "karaçepiş"e teşekkür ederim. Benim gibi bu işi amatörce yapmaya çalışan kişilerin böyle paylaşımlara herzaman ihtiyacı oluyor. 25.02.2012 tarihinde ben de buna benzer bir aşılama girişiminde bulunmuştum. Bulunduğum yer itibariyle (İzmir/Seferihisar) sizler gibi "chandler" cinsi güzel ceviz kalemleri bulamasam da bölgede bulunan güzel verim veren birkaç ağaçtan aldığım kalemleri bahçemizde bulunan 5-8 yaşındaki cevizlere aşılama imkanım oldu. Bu hafta itibariyle yaptığım 5 kalemden 2 tanesi patladı. Umarım ki diğer 3 tanesi de en yakın zamanda patlar. Uyguladığım yöntem yukarıda karaçepiş'in anlatmış olduğunun birebir aynısı. Yalnızca iki yerde farklılık var. Bunların da birincisi; Ben dalı kestiğim yerde dış kabuktan parça koparmadan, kalemi direkt dış kabukla ana gövde arasına soktum. İkinci ayrılan husus ta; Kalemleri yerine yerleştirip çiviyi çaktıktan sonra dışını iç lastik (şamrel) ile sıkıca bağladım ve kalemle anagövde arasını çamurla sıvadım kuruduktan sonrada boya astarı ile izole ettim. İçlastiği de çözmeyi düşünmüyorum. Zira bunlar oluşan hava koşullarından etkilenip, çürüyüp zamanı geldiğinde kendileri oradan düşecektir. Herkese saygılar.

Blacksoul1903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön