View Single Post
Eski 23-04-2012, 09:07   #1074
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
1- Yer darlığı yüzünden azıcık bir yere çok sık ekmiştim. Bunları nasıl ayıracağım?

2- Kazık kök yapıyormuş bu fidecikler seneye kalsa çıkarırken kökleri zarar görür mü? Veya ne zaman ayırmamı önerirsiniz?

3- Ne zaman aşılayacağım? Bu başlıkta bir sürü bir şeyler okuyorum ama hiç biri benim anlayacağım dilde değil ve nasıl aşılayacağım?

Balkonda bidona ektiklerimden hâlâ ses yok, sanırım mayısı bekliyorlar.
Yeni çıkanları zaman geçirmeden bir bel küreği yardımıyla dört tarafından dibine doğru bastırın. Kalıp halinde toprağıyla birlikte söküp başka bir yere şaşırtın. Toprağın dağılıp dökülmemesine dikkat edilmesi gerekiyor.

İsterseniz gelecek yıl da sökebilirsiniz. Kışlar sert geçmiyorsa sonbaharda dikmeler yapraklarını döküp uykuya dalınca; kışlar sert geçiyorsa mart ayı gibi köklere zarar vermeden söküp başka bir yere dikebilirsiniz.

Aşı işi ustalık gerektiyor, yoksa benim gibi 100 aşıdan 30 tanesini tutturursunuz. Usta bir aşıcıya yaptırmak en iyisi. Köylerde aşı üstadı olmuş amcalar vardır, öyle birine aşılatırsanız daha iyi olur. Bademde erken ilkbaharda, yaprak açmadan ingiliz aşısı, omega aşı; Haziran gündönümü ve sonrasında ise göz aşısı yapılabilir. Kalem aşı bademde zor tutuyor.

Bidona ektiğiniz bademler Mayıs ortalarına kadar çıkabilir. Arada sulamayı unutmayın.

Düzenleyen Tamtutulma : 23-04-2012 saat 09:08 Neden: yazım yanlışlarının düzeltilmesi
Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön