bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olucak:
bugun ayva ağacına aşıladıgım armut gözlerden hafif çıkmış gibiydi sanırım büyük ihtimalle tutmuştu. hafifde yeşerme olmuştu. aşı etrafına dallar koymuştum kimse değmesin zarar gelmesin diye maalesef ben çapa yaparken dala çarptım oda gitti aşıya degdi ve aşıladığım cubuklar biraz eğildi. ama düşmedi bende elimle yanlarda tekrar kambiyumlar öpüşsün diye bastırdım sanırım eski haline geldi. yanlardan bastıgımda aşı bandının kenarlarından jel kıvamında sıvılar cıktı sanırım kallus dokusu olsa gerek..
şimdi abilerim bu aşı mutlak zarar görmüştürde ,acaba kaynama olmuş bir aşıda kaynama yeri bi şekilde bozulup tekrar eski haline getirilirse(hava almadan) bu aşının tutma ihtimali nedir aşıyı kaybetmiş sayılırmıyız. tahminim kallus oluşmutu çünkü sıktıgımda jelimsi bir sıvı çıktı aşı yerinden inşallah aşı yı kaybetmemişizdir çünkü kesin tutan aşılarımın birini traktör ezdi, birini babam budadığı ağacı çarpmış aşı kırıldı. buda giderse çok üzülücem ama ne yapalım nasip en iyi yönü tecrübe olması...
cevap verirseniz cok minnettar olacam bişey dikkatimi çekti cogu arkadaşların ustalara soruları uzun zamandır sitede havada kalıyor umarım benimki kalmaz:-)
şimdiden teşekkurler.
|