View Single Post
Eski 22-04-2012, 19:17   #187
Eser İlhan
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Eser İlhan, ağaçların kaç senelik? Leylaklar öyle pek güçlü ağaç oluyorlar mı ki?

Emirgân'da evin bahçesinde çok güzel katmerli beyaz leylak vardı, o nisbeten bir ağaç görünümüne gelmişti ama duvar dibindekiler sanki dağınık çalı gibiydiler, mor mor yalın kat açıyorlardı.
Çiçeklerini koparıp, elimin beş parmağında leylak ağaçları açtırdım diye oyun oynardım çocukken.
Ah Güler Hanım, yarama dokundunuz )
Evi satın aldığımızda bahçe berbat bir haldeydi ama harika bir leylak ağacı vardı bahçede. Tijli, bol çiçek açan...
Bahçeyi yapan peyzaj mimarı yerini beğenmedi ve taktı o güzelim leylağa. İllede taşıyalım bunu, sökelim bunu diye tutturdu.. Ben ayak direyince yerinde kaldı ama bir sene içinde aniden kurudu gitti.. Ben bu sözleri duydu ve istenmediğini düşünüp üzüldü diyorum... Başka da bir açıklamam yok
Yeni leylaklar küçük henüz. 3 senelikler.. 6 tane bildiğimiz mor, yalınkat leylak, iyi açıyorlar, çalı formundalar ama ben budamayla ağaç oluşturmaya çalışıyorum. Ayrıca 3 tane de miiiinicik "sensetion" var. Hani bordo da kenarları beyaz çizgili olandan... Bu yıl ilk çiçeğini verecek ve ben heyecanla bekliyorum..
( Bir de güzel beyaz bir leylak istiyorum. Ama henüz hayalimdeki beyaz leylağı bulamadım..)
Sensetion'lar o kadar cılızlar ki kurudu kuruyacak diye ödüm patlıyor. Acaba topraklarına biraz kireç katsam mı?
Bu yıl mikrobiyal gübre aldım, onunla da takviye yapmayı düşünüyorum. Bakalım... Umarım aramız düzelir leylaklarımla

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön