View Single Post
Eski 20-04-2012, 18:17   #8
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Tavsiye edebileceğim 3 yer var;birinin adresinin tam olarak onaylanması gerekiyor ama.

1)IKEA Çekmeköy - İçinde çok pahalı olmayan pek çok kaktüs var.Pamuklu kaktüsümü,çeşitli sukkulentlerimi oradan almışımdır.Hatta bir tanesini de 3-4 yıl yaşadı ama dikkatsizliğimden ötürü öldü;bunun dışında kalitelidir (gerçi eskiden daha iyiydi;su bitkileri vs. de vardı ) Saksı tarzları hoşuma gidiyor.

2)Göztepe minibüs yolu ( ??) mu oluyor bilemiyorum ama Mc.Donalds'ın olduğu ve karşısında da bir devlet binası bulunuyor;ismini hatırlayamadım.Oradan İş Bankası yönünde giderken (hatta eski bir binada dişçi var,Dentamed olması lazım) bir çiçekçi var;genelde kaktüsleri bakımsız,çelimsizdir ama şansınıza çok ilginç türler çok ucuz fiyata düşebilir;mesela mavi kaktüsümü 3 liraya oradan aldım.

3)Ağaç Aş Alibeyköy- Boyboy kaktüsler Ağaç AŞ'de sergileniyor.Çeşit çeşit kaktüs var ve genelde kaliteli.Küçükleri her yerde görebileceğiniz türlerden fakat büyükleriyse pek bir hoş;daha sonra gidip almak istiyorum.Onların da fiyatları tuzlu ama hak ediyorlar.

Ayrıca KKTC yavru vatanda da pek çok botanikçi vardır ki çok zevk alırım.Tur rehberini botanikçi bulun bana diye delirtmiştim ve çokta şirin bir kaktüs almıştım;o zamanlar Türkiye'de yoktu da şimdi boy gösteriyor.2008 yılında almıştım şu an içi geçik gibi duruyor ama canlı gibi.

Saksılar için adreslerim Koçtaş ( kahverengi büyük plastikler için;çok severek kullanıyorum;rengi vs. hoş.),Ikea (annemle benim favorilerimden),Habitat (tam yuvarlak küçük bir saksı almıştım Kanyon'dakinden,şirin mi şirin.Ama aman oradaki çiçekçiye uğramayın tam bir para tuzağı )

Bir de Çekmeköy'lü ağaçseverlere bir fidanlık önerim geliyor;kaktüs satmıyorlar ama olsun.Shellden sonra ki ışıklardan dümdüz gidin bir kahvehane göreceksiniz (yandan merdivenli) Tümsekte de hoş bir fidancı var.Ürünler iyi,adamlarda bilgi yok yani pazarlıkta sınır yok,Kapalıçarşıya gerek yok

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön