View Single Post
Eski 20-04-2012, 17:16   #1
fazmit
Ağaç Dostu

fazmit's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Fazmit / Bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir Ankara / Temelli

Bahçenin büyüklüğü Yaklaşık 3 dönüm

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları Toprağın tuz oranı yüksek

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri Soğuk iklim , açık arazi

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Hobi Bahçesi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? 15 yıldır var olan bahçeye daha önceden dikilmiş birkaç meyve ağacı ( elma, vişne, şekerpare) bulunuyordu.2 katlı evimiz var.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 2011 Mart ayında başladım.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Aldım. Arkadaşımın eşinden fidanlar ve dikimleri ile ilgili fikir aldım.Daha önceden meyve fidanları ile uğraştım ama çevre ve koşullarla ilgili uzman yardımı almak iyi oldu.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Haftasonları bakımını yapabiliyorum.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçede 2 katlı ev , 2 adet kamelya , havuz var.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Daha yolun başındayım ama amacım dostlarımla güzel vakit geçirebileceğim ve farklı meyve fidanları ile ilgilenebileceğim bir ortam oluşturmak.Stresten biraz da olsa uzaklaşmak.Sadece kendim için değil dostlarım ve çevremdekilerle bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
10 adet armut
10 adet erik
10 adet ayva
4 adet kayısı
10 adet şeftali
8 adet elma
2 adet gilaburu
1 adet goji berry
3 adet kiraz
1 adet kızılcık
1 adet hünnap
2 adet vişne
bunlar benim diktiklerim

3 adet elma
2 adet erik
2 adet kayısı
20 adet çam
1 adet ayva
1 adet dut
1 adet iğde

eskiden olan meyve ağaçlardır

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Meyve çeşitleri ama daha sonra çiçek yetiştirmeyi hedefliyorum

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Tatlı limon ( daha sonra fotoğrafını ve bilgilerini ekleyeceğim )

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Üretim henüz yapmadım ama daha sonra aşılamayı ve üretimi paylaşım olarak düşünüyorum

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şimdilik şebeke suyu ama ilerde çakma ya da kuyu düşünüyorum.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Henüz damlama yapacak durumda değilim ama ilerde damlama metodunu kullanacağım.

Toprak özellikleri Çok önceden analiz yapılmış. Tuzlu bir toprak kavun karpuz türü sebzeler oluyor.

Kompost yapıyor musunuz?

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Elbette , her ne kadar yardım alsakta daha sonra keşke ,,,ile başlayan şeyler yapıyoruz. Ama tecrübe böyle kazanılıyor.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Henüz başlamadım ama meyve fidanları için ilaç aldım.En kısa zamanda başlayacağım.

Bahçeniz organik mi? Fidanları diktiğimiz yerde 15 yıldır birşey ekilmemiş.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Hayvan gübresi kullanıyorum.Köyde hayvancılık yapanlardan alıyorum.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Yakın yerlerde buğday ve arpa ekimi olduğu için fareler oluyor ama çok nadir.Bir köstebek var bana problem çıkaran

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Bahçe açık olduğu için sorun olmuyor.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Bu işe başlamak sanırım.Başlamak bitirmenin yarısı diyorlar ( gerçi daha çok iş var ama :=))

Tetanoz aşısı oldunuz mu? hayır.

Bahçemin eski halinin resimlerini ekliyorum zamanla ilk dikim ve ilk meyve resimlerimi ekleyeceğim.

Eklenen Resimler

fazmit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön