View Single Post
Eski 20-04-2012, 10:58   #1286
cihanarslan
Ağaçsever

cihanarslan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-07-2011
ben EMA'yı aldığım zaman EM1'in fiyatını da 65tl olarak gördüğümü hatırlıyorum.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayın bahcedenn; aramızda geçen tartışma için de sizden özür dilerim. Hassas olduğum bir konu olduğu için abartı tepki göstermiş bulundum. Kusura bakmayın tekrar.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
EMA'yı almaktaki amacım; önce bukashi yapıp, bu bukashiyle de mutfak artıklarından gübre yapmaktı. Ancak, kepek temin etmek için hiç vakit ayıramadım. Dolayısıyla henüz bukashi yapımına başlayamadım. Bu süre zarfında küçük bir poşet dolusu meyve kabuğu ve sebze artıkları biriktirmiştim. Bu artıklar henüz çürümeye başlamadan, yani zararlı mikroorganizmalar üremeye başlamadan müdahale etme gereksinimi duydum. Poşette beklettiğim sebze meyve artıklarına bukashi yerine yanmış koyun gübresi ile leonardit serpiştirdim ve seyreltilmiş (oranını hatırlamıyorum) EMA spreyleyip poşetin ağzını sıkıca kapattım. Zaman ayırabildiğimde, kova içinde fermantasyonla gübre yapmaya çalışacağım. Bu uygulamayı da; kova içinde fermantasyon uygulamasına başlayana kadar mutfak artıklarının besin değerlerini kaybetmelerinin önüne geçebilmek için yaptım.
-Bu yapmış olduğum uygulama eldeki imkanlar ölçüsünde doğru mudur?
-Kova içinde fermantasyonla gübre yapmak için de poşette yapmış olduğum uygulamayı (EMA,koyun gübresi,leonardit karışımı) yapabilir miyim?

cihanarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön