Bir sorum olacak yaş tavuk gübresini nasıl steril edebilirim? Kullanıma hazır haline en hızlı hangi yoldan ulaşabilirim?
-Gürbe şerbeti (1/10 oranında su ile karıştırıp 2-3 gün bekletip yeniden su ile seyrelterek 1/10 sulama ile birlikte)
-Güneşte 3-4 gün kurutarak daha sonra toz haline getirip toprağa serperek.
-Enzimin içine katıp 1 ay kadar sebze atıkları pekmez vs. ile bekleterek.
-Çok ince kıyılmış sebze artıkları ile 1/3 oranında toprak - yaş gübre - sebze artığı karıştırıp kovalara alıp (20 lt'lik kovalar) 2-3 ay süre ile haftada bir karıştırarak.
8 tavuktan oluşan küçük bir kümesimiz var, yani elimdeki miktar çok az şu anda 20-25 kg kadar. Kullanacağımız alanda 200 metrekare kadar küçük bir alan.
Nasıl yapacağım konusunda kararsız kaldım, fikirlerinizi bekliyorum.
|