Konu: Lale
View Single Post
Eski 18-04-2012, 20:20   #810
Jezebel
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Lale soğanlarının içinde çiçek tomurcuğu oluşumu tamamlanmadan (Yani çiçek organları tamamlanmadan) soğuk yere almak (buzdolabına) doğru değil. Bu durum ancak çiçek oluşumu tamamlandıktan sonra geçerlidir.

lale çeşitlerinin pek çoğunda ise soğan içindeki çiçek oluşumu sökümden sonra 16-18 oC da Ağustos ortası-Eylül başında tamamlanır, ondan sonra soğuk yere konabilir.

ayrıca sebzelikde, yeşil sebzeler, elma-armut vb. Etilen üreten maddeler olmaması gerekir, Etilen (eksoz gazı, elma-armut,muz vb) çiçek tomurcuğunu bozar.

Benim bildiğim bunlar. Ama sn Jezebele bir şey diyemem, çünkü yapmış, ve olmuş ve bizlerle paylaşmış. Teşekkür ederim.

Sayın kgursan,
benim sebzelğimin ısısı + 15-16 derece.
Buzdolabında derken 0 dan düşük bir sıcaklık değil asla.
Burada eylüle kadar kaldıktan sonra zaten ekiyorum, dış ortam da artık 16-17 derece. Yani prensipte sizin söyledğinizin aksi bir şey asla söylemedim.
Sebzeliğin ısısını daha önce defalarca ölçtüm, karşıdaki rafı çocuk şurupları için sıkça öneriyorum çünkü
En derin saygılarımla.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön