View Single Post
Eski 18-04-2012, 16:55   #26
serefsen
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darla Mesajı Göster
Merhaba,
Ben sanırım en son mayaladığımda sütümü hata yaptım ısıssını koruyamadım.Çok acaip bir sıvı elde ettim.Ne süt ne yoğurt.
Ayranımsı süt gibi birşey oldu.Atmaya da kıyamıyorum.Ne yapsam acaba?

Börek yapımındaki harç içine mi kullansam?Yoksa yorğurt ile karıştırıp belli miktarda ayran mı yapsam?
Tecrübelerime dayanarak pek bir şey olmaz ama düşünmeden edemiyorum.Teşekkürler..
tutmamış yoğurdunuza biraz limon suyu **** sirke koyup kestirin ve çökelek peyniri yapın, çıkan suylada yoğurt çorbası iyi gider...

Önemli NOT:Yoğurt çorbası yaparken yoğurt sıcakla temas ettirilirse zehir olur...
Yoğurt çorbası soğuk olarak yapılmalı ve yenmelidir.

serefsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön