Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darla
Merhaba,
Ben sanırım en son mayaladığımda sütümü hata yaptım ısıssını koruyamadım.Çok acaip bir sıvı elde ettim.Ne süt ne yoğurt.
Ayranımsı süt gibi birşey oldu.Atmaya da kıyamıyorum.Ne yapsam acaba?
Börek yapımındaki harç içine mi kullansam?Yoksa yorğurt ile karıştırıp belli miktarda ayran mı yapsam?
Tecrübelerime dayanarak pek bir şey olmaz ama düşünmeden edemiyorum.Teşekkürler..
|
Sayın
darla, aynı durum benim de başıma geldi.

Sıcak suyun içine oturtup iki saat kadar bekletmiştim, iki gün kadar da hiç dokunmayınca yenilebilir hale geldi. Börek harcı olarakta çok güzel olur. Hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Sağlıkla kalın.
