View Single Post
Eski 17-04-2012, 21:18   #1273
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
ben bu mayalama işini oda sıcaklığı su ile yaptım. Yapar yapmaz da aklıma geldi. Ama iş işten geçmiş oldu. Ya olursa diye de kıyamadım dökmeye. 2 gün oldu yapalı ama hava falan da çıkmadı hiç.
Sn bahcedenn, sıcaklık mikro organizmaların faaliyetleri için önemli. Aktifleştirme işleminiz esnasında ılık bir ortamda muhafaza edebilirseniz süreç kısalacaktır. Doğru yoldasınız.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Yalnız dikkatimi çeken bir farklılık var. Sıvının en üst kısmında beyazımsı bir oluşum başladı başlayacak gibi. Acaba bu aktifleşmenin bir habercisi mi yoksa şekerli pekmezin havasız ortamda kalmasından kaynaklanan bir oluşum mu bilemedim. Gelişmeleri sabırla beklemekteyim.
.
Sıvının üzerinde mayaların etkisiyle hafif bir beyazlık olabilir.

İleriki günlerde şişeyi çalkalamamanızı tavsiye ederim. Ilık ve karanlık bir ortam yeterli. Sıvının üzerinde bir, iki parmak boşluk kalması tavsiye edilir, sizin sıvıdaki boşluk fazla. Daha küçük bir plastik şişeye aktarabilirsiniz. Kolay gelsin.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön