View Single Post
Eski 17-04-2012, 19:23   #18
ddmk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Ablacım kotiledon, üstteki çıkan 2 gerçek yaprağı besliyor. Yani kotiledonu koprınca o iki yaprak kurumuştu bende. Ama gene de sen bilirsin. Ben olsam ilaçlamayı yapar biraz daha beklerdim, az daha büyüyünce kopartırdım o yaprakları. Şunu hatırlatayım sana, mantar problemi olan bitkileri sabah ilaçlamanı öneririm. Çünkü; nem, mantarın gelişmesi için çok önemli bir faktör. Mantar sorunu olsun olmasın ben bitkilerin geceyi kuru geçirmesine dikkat ediyorum. Gübre konusunda yapraklara sıçratmamaya özen göster ablacım, yaprak gübresi haricindekiler bitkiyi yakar. Geçtiğimiz yıl ki mesajlarıma bakarsan güzelim fidelerimi gübreden yakmıştım. Bu arada çok güzel gidiyorsun, tebrik ederim. Tohum çimlendirme, fide yetiştirme konusunda çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle biber fidelerini ve maydanozlarını çok sevdim.
Öncelikle teşekkür ederim Emreciğim,
Biraz beklemekten zarar gelmez tabi.... Sabah çok erken saatte yapmak lazım erken kalktığımda şirkete gidiyorum ilgilenemem...
Evdeysem de geç kalkıyorum çğlen sıcak saatte sulama bitkileri rahatsız eder diye 4-6 arası suluyorum. Bende

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön