View Single Post
Eski 17-04-2012, 10:59   #11
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Yasak ceza bol ama şakır şakır satılıyorlar internette ve piyasada..

'Clavis panax' ilacına acil yasak

14.12.2011
Sağlık Bakanlığı, "Clavis panax", "Clavis" ve "Klavis panax" isimli ürünlerin toplatılması ve reklamlarının acilen durdurulmasını istedi. Dr. Mustafa Eraslan tarafından, televizyon ve radyo kanalları ile internet sitelerinde, "bitkisel gıda takviyeli, kalp damar hastalıklarının iyileştirilmesinde "faydalı bir ürün" olarak tanıtılan "Clavis" ve "Clavis panax" ile Dr. Ömer Coşkun'un tanıtımını yaptığı "Klavis panax" isimli ürünlerle ilgili şikâyetleri önceki gün değerlendiren Sağlık Bakanlığı Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Danışma Komisyonu, Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Ömer Coşkun isimli şahısların, "Clavis panax", "Clavis" ve "Klavis panax" isimli ürünlerin muhtelif televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde satışını yaptığı, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak halkı istismar ettiği, yanılttığı, herhangi bir tedavi etkisi olmayan ürünleri para karşılığı satarak menfaat temin ettiği, ayrıca halkın sağlığını bu fiilleri ile tehlikeye düşürdüğü sonucuna vardı. Söz konusu ürünlerin endikasyon belirtilerek satış ve tanıtımlarının yapıldığı, olası sağlık problemlerinin de önlenmesi amacıyla "Clavis panax" da dahil olmak üzere "Clavis" markalı ürünlerin ve "Klavis Panax" isimli ürünün piyasadan toplanması gerektiği vurgulandı.Ürünlerin mühür altına alınarak satışının engellenmesi için il valiliklerine, her türlü reklamın acilen durdurulması için de RTÜK'e bildirimde bulunuldu.
'Clavis panax' ilacına acil yasak - Sabah

...............................


Reklam Kurulu, başta kanser olmak üzere, kolesterol, şeker, tansiyon, kısırlık gibi birçok hastalığı önlediği ve tedavi ettiği iddiasıyla tanıtılan “Clavis Panax' isimli ürünün reklamlarının durdurulmasını kararlaştırdı. Söz konusu ürünün reklamını yapan bir televizyon kanalı ile 2 internet sitesine toplam 369 bin 830 lira para cezası verildi.Kurul ayrıca “Ozoderm”, “Orjin Ağrı Kremi”, “Epilamor”, “Nasal Spray” ve “Grey Away” markalı kozmetik ürünlerle ilgili reklamların, tüketiciler nezdinde yanıltıcı ve aldatıcı bilgilendirme yapıldığı gerekçesiyle 3 ay süreyle tedbiren durdurulmasını kararlaştırdı.

...Reklamlarda, söz konusu ürünün, kalp ve damar tıkanıklarını giderici, organların işleyişini düzenleyici, kısırlığı önleyici ve başta kanser olmak üzere, kolesterol, şeker, tansiyon, karaciğer, üriner ve genital sistem rahatsızlıkları gibi birçok hastalığı önleyebileceği, tedavi edebileceği veya tedavisine yardımcı olabileceği yönünde etkilere sahip olduğunun iddia edildiği belirlendi.

“ClavisPanax” isimli gıda takviyesine ilişkin reklamların, ilgili kanun ve mevzuatta bahsedilen, “gıda ürünlerinin çeşitli hastalıkları önleyebileceği ya da tedavi edebileceği yönünde bildirim veya imada bulunmayı yasaklayıcı” hükmü ile “reklam ve ilanların kanunlara uygun olması, tüketicileri yanıltıcı ve anlam karışıklığına yol açıcı eksik ve abartılı bilgilere yer verilmemesi, kamu sağlığını bozucu nitelikte olmaması” şeklindeki hükümlerine aykırılık teşkil ettiği tespit edildi.

İncelemeler sonucunda Kurul, söz konusu reklamların yapıldığı Mustafa Eraslan'a internet sitesine 73 bin 966 lira idari para cezası verilmesine ve reklamların durdurulmasına karar verdi.

Kurul, ayrıca bu ürünün reklamlarını ve tanıtımını yapan “A Kalite Pazarlama-İsmail Çetin”e de 147 bin 932 lira para cezası verilmesini ve reklamların durdurulmasını kararlaştırdı.

Reklam Kurulu, Clavis Panax'ın reklamlarına - Hürriyet EKONOMİ

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön