Konu: Lale
View Single Post
Eski 16-04-2012, 21:47   #806
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Bizim İzmirde yaptığımızı söyleyeyim, çiçeklenme bittikten 1 ay sonra soğanları çıkarıp dış yüzeyin kuruması için bekletiyoruz.
Sonra kağıt keselere koyup buzdolabının sebzeliğinde eylül sonuna kadar bekletip ekiyoruz.
Şimdilik bir sorun yok.
Soğanlarınız çoksa tabi bu yöntem işe yaramaz.
Lale soğanlarının içinde çiçek tomurcuğu oluşumu tamamlanmadan (Yani çiçek organları tamamlanmadan) soğuk yere almak (buzdolabına) doğru değil. Bu durum ancak çiçek oluşumu tamamlandıktan sonra geçerlidir.

lale çeşitlerinin pek çoğunda ise soğan içindeki çiçek oluşumu sökümden sonra 16-18 oC da Ağustos ortası-Eylül başında tamamlanır, ondan sonra soğuk yere konabilir.

ayrıca sebzelikde, yeşil sebzeler, elma-armut vb. Etilen üreten maddeler olmaması gerekir, Etilen (eksoz gazı, elma-armut,muz vb) çiçek tomurcuğunu bozar.

Benim bildiğim bunlar. Ama sn Jezebele bir şey diyemem, çünkü yapmış, ve olmuş ve bizlerle paylaşmış. Teşekkür ederim.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön