Sağlık eski Müsteşarı ve Gazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Sefer Aycan, hileli ve halk sağlığını tehdit eden gıdalarla ilgili
Takvim'e önemli açıklamalarda bulundu.
Hileli bal ve et ürünlerinden sonra halkın tüm gıdalara korkuyla yaklaştığını belirten
Prof. Aycan, üreticilerin ucuza mal edip pahalıya satmak için yaptığı hilelerle halk sağlığının tehlikeye girdiğini kaydetti.
Prof. Aycan, et ve et ürünlerinde ortaya çıkan, tedavi edilmediği takdirde ölüme neden olan
Salmonella bakterisinin yumurtada bulunduğunu söyledi.
Bakterinin yumurtaya hem tavuktan hem de bulunduğu ortamın kirliliğinden dolayı geçtiğini anlatan Prof. Aycan, bakterinin yumurtanın kabuğundan içine ulaştığını vurguladı.
Mehdi Eker'in yumurtalarında ölümcül virüs çıktı - Gıda Hareketi
http://www.gidahareketi.org/Dikkat--...86-haberi.aspx