Konu: Tuba / Teras
View Single Post
Eski 16-04-2012, 11:59   #27
Tuba
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Smile

Merhaba,

Bir sene bir dolaşayım dedim terasta olup bitenleri yazmadan üç sene geçirdim.

Özetle benim o kadar ekip gittiğim 2008 yazı terasın en bereketli yazı olmuş. Ben gittim ya bütün fideler şahlanmış, halen gelen misafirler terasta ne var diye gözden kayboluyor... Demekki o kadar üstüne düşmeyecekmişim fidelerin, benden ötürü telef olmuşlar...

2009 yazında hiçbirşey yoktu, bir geldim saksıları kömürlüğe indirmişler yazlığa gitmişler. Kim üğraşacakki... Tabii işyerindeki kaktüslerim ölmüş geriye bir tane kalmış.

2010 yazında bir iki uğraştım ama ciddi bir tadı olmadı aslında... Çileklerle uğraştım bitlendi, annem sinir oldu söktü falan filan... Domatesler de olmadı zaten doğru düzen... Ama topraklar için iyi oldu o da, gübre almıştım, eskiden kalan hazır gübreler de vardı, terasa yuvalayan kuşlar da boyuna batırmışlardı heryeri onların da totosunu topladım. Sebze artıkları, çay, kahve vs derken topraklar kendine geldi biraz, yumuşadı, dağıldı.. Kullanılmadığı iyi bile oldu herhalde.

2011 yazında hep Ankaradaydım ama bu sefer de keyfim yoktu... Çiçek falan ektik saksılara... Yazın sonlarına doğru onlar da kurudu gitti. Annem gül almıştı birkaç tane onlar da öldü gitti bakımsızlıktan.

2012 yazına yaklaşırken arkadaşımı da aldım kaledibine gittik. Lale, sardunya ve şebboy **** şakayık ama adından emin olamadığım çiçek fideleri aldık saksıladık güzel güzel...

Fesleğen, yeşil soğan, tere, roka ve lavanta tohumları kalmıştı geçen yıldan onları da saksılara döktük gitti artık ama gördüm ya roka ya tere ikisinden biri çıkımaya başlamış... Saksının hangi yarısında tere hangi yarısında roka vardı onu da hatırlarsam sorun kalmayacak

Tohum kutusunda birsürü paket var. Bu gün inşallah hepsini pet bardaklara **** viyollere ekip ne var elimde işe yarar hem ona bakıcam hem de artık dolabı temizlemiş olurum. Tohumları buzdolabında saklama kabında tuttuğum için halen yaşarlar ümidindeyim...

Hadi hayırlısı...

Herkese güzel baharlar dilerim....

Eklenen Resimler

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön