View Single Post
Eski 16-04-2012, 11:58   #2104
Eser İlhan
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Eser Hanım,
mantar vb. bir patojen olduğunu düşünmüyorum. Daha çok besin eksikliğine benziyor, potasyum olabilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Sevgili Eser Hanım, Clematis armandii için kış sonu ya da erken bahar da potasyumdan zengin örneğin gül gübresi öneriliyor. Yapraklardaki bu çeşit bozulmalar mevsimsel zamana ve aşırı rüzgarların neden olduğu görüntüye benziyor , ama yeni sürgünlerde de olması kalsiyum ve manganez eksikliğine bağlı olabiliyormuş. Benim önerim, kötü yaprakların temizlenmesi, Potasyumdan zengin gül gübresi, ve kalsiyumlu yaprak gübresi ( ya da direk kalsiyum nitrat gübresi ) .
Yer değişikliği için bitki uyanmadan hemen kış sonu ya da sonbahar önerilmiş. Ama kökleri çok büyük çukurla komple çıkartabilirseniz ve değiştirmek istiyorsanız şimdi de yapabilirsiniz. Sevgiler.
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Gül gübresini her sene manolyalara bile verirken clematislerimi nasıl unuttum ben

Kalsiyumlu yaprak gübresi hiç kullanmadım şimdiye kadar bahçemde. Bunun için bir isim öneriniz var mı?
Yer değiştirme içinse biraz bekleyebilirim. Bitkiler biraz kendini toparlasın.
Bu yıl yeni armandii'ler almak ve verandanın önüne dikmek istiyorum. Çamlıca fidanlığını aradım ama henüz gelmediğini söylediler..
Dolaştığınız fidanlıklarda görürseniz bir bilgi mesajına çok sevinirim

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön