Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Burada bir hata yok. Günde bir iki defa plastik kabı çalkalayın. Aktifleşme _ gaz oluşumu_başlayacaktır.
İstenizse, pekmezi ılık suda _ oda sıcaklığı_ seyretmek istenir ama zorunlu değildir. Bu aklınızda kalmış olabilir. 
|
Aklımda dediğiniz kalmış olabilir Halil Abi. Karışımı yaptıktan sonra eyvah yanlış mı yaptım diye tereddüt etmiştim. Ama anladığım kadarı ile aktifleşme_gaz oluşumu_henüz başlamadı. Mayalama işini perşembe günü yapıp şişeyi siyah bir poşete koyup boş bir odada (camdan yansıyan ışık sıcaklığı arttırsın diye) camın önüne aldım. Fakat o günden bu yana hava sürekli kapalı ve yağışlı idi. Aktifleşme hava sürekli serin gittiği için de başlamamış olabilir mi? Ya da anca yavaş yavaş mı başlayacaktır?
Yalnız dikkatimi çeken bir farklılık var. Sıvının en üst kısmında beyazımsı bir oluşum başladı başlayacak gibi. Acaba bu aktifleşmenin bir habercisi mi yoksa şekerli pekmezin havasız ortamda kalmasından kaynaklanan bir oluşum mu bilemedim. Gelişmeleri sabırla beklemekteyim.
Bir şey daha sormak isterim. Ben aktifleştirme işleminde fabrikasyon bir ürün kullandım. Acaba bunun bir zararı olur mu? Saygılarımla...