sayin cetecakal bu konulara onem vermemin sebeleri sunlardir.Kendi çapimada kuresellesme,emperyalizm ve kapitalizm hakkinda bayagi okudum konferanslara katildim Amazonlardan Alaskaya ,Afrikadan sibiryaya kadar dogal kaynaklarin pramitin tepesinde oturan belli bir kesim tarafindan nasil talan edildigini yerli insanlarin neler çektiklerini biliyorum. Ne yazikki Turkiyede bu yolun yolcusu amacim belki bir kaç kisinin ne olup bittiginin farkina varmasi.
New yorktan katiliyorum ama Turkiyeye surekli gidip geliyor zaman zamanda Orada yasiyorum . Dunyada ne olup bitiyor yakindan takip ediyorum. Ayrica Turkiyeyi disardan gormek gelismelere farkli yonden bakmak ve bu konularda fikir paylasmak benim diger amacimdi.
Size bir ornek vereyim Turkiyedeki ve Amerikadaki basini takip ederken Turkiyede bir çok basin yayin organin olaylari Washingtonun bakis açisiyla geçtigine sahit oldum. Kuresel isinma ,biyodizel,petrol, su sorunlari,Genetigi degistirilmis tohumlar ,baraj yapimi vs gibi konular hem cevre ile ilgli hemde siyasal ve ve ekonomik yonu var.Turkiyede yalan haber ustune yalan haber yapan gazeteler, toplumu beyin konrolu altinda tutmaya çalisan televizyon programlari bir yandan halki beyinsiz yayinlarla uyutuyor obur yandan toplumun genetigini degistiriyor.Bu konuda çok basarilida olmuslar.Alin size kuresel isinma ve meydanin yaklasimi elbet bir gun bu yalanin foyasi ortaya çikacak.
Simdi bu soruyu bir çok kisi soruyor Turkiyede her sey var fakat neden halen issizlik, açlik ,sefalet çekiyoruz? Dunyanin farkli yerlerine seyahat etme imkanim oldu her Ulke bizim kadar sansli degil. Binsekizyuzlerde Irlandada bas gosteren onbes milyon kisinin olumu ve milyonlarin goç etmesine sebeb olan Patates urunene musallat olan bir fungi hastaligidir. Çunki patates onlarin temel besin kaynaklarinin basinda geliyordu ve baska urun pek yetismiyordu. Turkiyede ise yetismeyen urun yok gibi ancak yine siyasi sebeblerden dolayi Tarimcilik ve hayvancilik olduruluyor.
Fazla uzatmadan sorum cevabina gelince bu memlekette açlik ve sefalet var ; Petrol olayinda oldugu gibi her alanda kirli oyunlar oynaniliyor.Insanimizin yurdunun degerini yeterince anlamiyor sorumsuz,tepkisiz,hakkini yeterince aramiyor. Bir de veba gibi her alana yayilmis yolsuzluk,rusvet, kose donmeci zihniyet!
Biz okumus etmis insanlar bu konularda konusmazsak kim konusacak? Lakin bende anladimki burasi yeri degilmis!
Sayin Moderator
Forumda copy/paste yaptigim veya yazdigim konular icerisine agaclar net içerigine uymayan varsa lutfen silin.
|