14-10-2005, 09:07
|
#20
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
|
kıvılcım:
Alıntı:
Sayın Ankara-Çubuk,
İdarenin size verdiği yanıtta, daha önce de belirttiğim gibi henüz verilmiş bir ruhsatın olmadığı, sadece böyle bir maden ocağının işletilmesinin "planlandığını" anlıyoruz.
İdare mahkemelerinde bir dava açabilmek yahut yürütmeyi durdurma talep edebilmek için ön koşul, dava edilebilir bir işlemin yahut eylemin idare tarafından gerçekleştirilmiş olmasıdır. Ruhsat, idare hukukuna göre bir idari işlemdir. Ancak sizin olayınızda henüz bir ruhsat yoktur yani ortada henüz gerçekleşmiş bir idari işlem yoktur. Böyle bir ruhsat verilirse o zaman yürütmeyi durdurma ve iptal davası açılabilir.
İdare cevabında kısaca, ÇED toplantısının henüz yapılmadığını, yapıldığında bu konunun dikkate alınacağını ve ona göre bir değerlendirmeye varılacağını ifade etmiş. Yanlış hatırlıyorsam lütfen beni düzeltin! Yani henüz dava edilebilir bir idari işlem söz konusu değil!
Bu durumda idarenin vereceği kararı beklemek ve ona göre hareket etmek zorundasınız.
Ayrıca Ankara'da faaliyet gösteren ve konuyla yakından ilgilenebilecek bir avukat bulmanız doğru olur. Bu tür davaları her avukat bilemez. İdare hukuku ile ilgilenen avukatlar vardır ve bu avukatları en kolay Ankara Barosundan öğrenebilirsiniz. Veyahut Ankara İdare mahkemesine giderek, oradan sormak suretiyle de uygun bir isim bulabilirsiniz.
Benim ve diğer arkadaşların buradan size vereceği bilgiler sınırlıdır. Ben Banka ve Ticaret Hukuku ile ilgili davalara bakan bir avukatım. Dolayıısyla İdare hukuku uzmanlık alanım değil. Bu konuda vereceğim bilgiler tıpkı pratisyen bir hekimin verdiği tıbbi bilgiye benzer. Bu nedenle benim yazdıklarımı önemseyin ancak hiç bir zaman uzman bir avukatın vereceği bilgiden daha yararlı bulmayın.
Ben yine de elimden geleni yapıp, sizlere yardımcı olmak isterim.
Selamlar.
|
yılmaz:
Alıntı:
kıvıkcım, konkasör tesisi kurulmuş burada sanıyorum. (Ankara-çubuk'un bana söyledine göre konuşuyorum). Buradan da idare tarafından iznin verildiği anlaşılyor.
|
kıvılcım:
Alıntı:
Alıntı:
ancak dedikleri şey şudur... aynen yazıyorummm...ORMAN BAKANLIĞINDAN GELİYOR.......
"Şikayete konu olan Ankara ili, Çubuk ilçesi, Yiğitli Köyü, Akkaya tepe mevkiinde YD Yol Yapı İnş. Taah. Tur. Teks .Tic. Ltd. Şti. tarafından işletilmesi planlanan Taş ocağı ve Konkasör Tesisi projesi ile ilgili olarak 10.08 2005 tarihinde ÇED sürecine Halkın katılımı toplantısı, 12.08.2005 tarihinde Bilgilendirme, Kapsam ve Özel Format belirleme toplantısı yapılmış ve 23.08,2005 tarihinde ÇED Raporu Özel formatı verilmiştir.
Söz konusu projeye ait ÇED süreci devam etmekte olup, sikayetinizde belirtilen hususlar, sunulacak ÇED raporunun incelenmesi ve değerlendirilmesi aşamasında dikkate alınacaktır
Bilgilerinize rica ederiz"
işte bize söylenen şey budur....
Ankara-Çubuk'un Orman Bakanlığı yazısına ilişkin yazdığı bölüm yukarıdaki gibi. Bu yazıdan ben sadece planlanan bir durum olduğunu anlıyorum.
Kaldı ki daha önceki yazılarımda yapılabilecekleri belirtirken, ilgili Orman bakanlığı birimine başvurup söz konusu yerle ilgili verilmiş bir ruhsatın olup olmadığını, bir vatandaş olarak Bilgi edinme yasası çerçevesinde talep etmenin mümkün olduğunu belirtmiştim.
Bunlar yapılmadan ruhsatın olup olmadığını ne ben bilebilirim ne diğer arkadaşlar. Orman Bakanlığının cevabında planlanan bir olgudan bahsediliyor.
Sayın Ankara - Çubuk! Ruhsatın olup olmadığı önce sorulup öğrenilmelidir. Bunu yaklaşık 1 ay önce de yazmıştım.
Selamlar.
|
|
|
|