View Single Post
Eski 13-04-2012, 12:19   #334
hk50
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Bahçelerdeki meyvelerin yerlisi yabancısı.
Oldum olası bizdeki yabancı hayranlığı maalesef meyve ve sebzeler ile süs bitkilerinde mevcut.
Kudret narı.Yerkirazı.Goji Berry. Pepino.Avokado.Papaya.Mango.V.S Örnekleri çoğaltmak mümkün.Benim söylemek istediğim.
Kudret narını bala .Zeytin yağına yatıraksın.Bekleteçeksin.Şifa bulaçaksın.Açaba şifa Kudret narındamı yoksa bal ile zeytin yağındamı ? Eğer şifa kudret narında ise Bizim miili Bal ile Zeytin yağımız bir işe yaramıyor demektir.Sofralardan kaldıralımmı ?
Yer Kirazı Bana kilosunu 190.00 TL satan ve sattırılmasına önçülük eden Devlet büyüğüne ne deyim ? Benim üvezim.Benim Alıçım.Benim kızılçığım.Benim Muşmulam ,onun tadından onun şifasından üstün hemde damak tadıma uygun.Hemde kat kat ucuz.
Ha bunları niye yazıyorsunuz derseniz ?Ben bu bitkilerin hepsini bu bahçede yetişdirdim.Bu bitkiler bir domates bir biber.Bir elma yetiştiriçiliğinden farkı yok.
Öyle abartıldığı kadarda değil. Ayrık otu nerde yetişirse bunlarda orda yetişiyor.
Bu yazıyı okuyan arkadaşlar ,Benim gibi rast gele Pahalı alıp fuzuli para harçamasınlar diye yazıyorum.Ben yandım Kayserili Yahudi hesabı.
Not: Avakado,Papaya,ve Mangoyu yetiştiremedim.Genç yaşda gittiler.
Sayğılar.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön