Benim başımada geldi telefon açtı aras kargo zengardenden sipariş getircekti. Yerindemisiniz öğlende dedi tamam buradayım dedim Kargo nekadar dedim. 5 milyon dedi benimde afedersiniz üzerimde sadece 100 milyon vardı para üstünü ona göre ayarlayın dedim. Yok 5 milyon dedi. Benim üzerimde 100 tl var beyefendi gelirken ona öre gelin 2 yorulmayın dedim. Ama ısrarla 5 milyon olacak diyor şaka gibi.
Adam geldi kargoyu bıraktı 100 Tl verdim. Bir beni dövmediği kaldı kibar kibar konuşunca aciz sandı herhalde. Fıkra gibi anlatmakla olmaz sordu bana
50 TL varmı yok dedim. 50 TL alacağınız yer varmı yok dedim. 20 TL varmı? yok dedim. Bozukluk 5 tL çıkmazmı yok dedim. Ben başka zaman geleyim dedi. Nevrim döndü. Al parayı git bozdur para üstümü getir, nöbet mi bekleyecem kargo için, senedim var yarın çıkacam Allahla ne borçlanacam sana, bozuk üstünü yanına alsaydın ben birde sana telefonda dedim dedim, yaratacak değilim yok bulamamda 5 milyon git bozdur madem yoksa para üstün. Ben mecburmuyum dedi, Mecbursun ben çek kesmiyorum nakit para buda geçiyor bu devlet sınırları içinde senin sorunun benim değil tedbirli olsaydın bilerek geliyorsun birde inatlaşıyorsun üstelik beyefendi dedim. Çevirdim kafamı işime baktım Birde şaka gibi 100 TL alıyor ya kendi telsiz çanta birşeylerini emanet bırakır gibi bıraktı koltuğa hani alıp gitmem 100 tl'ni der gibi ne alaka ile neyi düşündüyse, acıdım adama hakikaten gelişmemiş. Sonra getirdi verdi saydım paramı. Yüzüne bakmadım düşünüp bir cevap bulmuş belli laf çaktıracak anladım baktı baktı yüzüne bakmıyorum sinirli sinirli çıktı gitti.
Ayrıca gidince baktım faturaya 4700 imiş E vallahi ben onuda faretsem ver 400 krşumu hakmedin sen derdim o kadar kızdım. Adam haşladı beni resmen inanmıyorum yuh yani.
Çok mu arıyorlar maliyet düşsün diye hiçbiryerde barınamayan mesuliyetsiz kaba insanları çalıştırıyorlar.
İnsan bari biraz eğitim verir. Eğitim şart diyorum dahada demiyorum. Gerçi Allah için ondan başka tuhaf davranan bir görevliye rastlamadım ama yettide arttı bile.
|