Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garlangufa
Okadar ısı üretebilecek ahırda oldukca fazla hayvan olmalı...öyle olunca da bunların atıklarının toplandığı biryer vardır mutlaka. İşte bu atıkların (hayvan dışkısı ve altlarına serilen yaprak, ot...v.b) oluşturduğu kompost un orta yerinde 80 derece civarı bir ısı oluşur (karadeniz de bu yığına kermelik derler...ve kışın sürekli buhar çıkar). Eğer bu atık yığınının altına 200 metre kadar helezon boru serip bunların üstüne atıklar yığılırsa, helezon borulardan geçen su 70 derecelere kadar ısınır ve bir ısı pompası ile verimli kullanılabilecek duruma gelir. Buda benim zihni sinir procelerimden biri...günün birinde yapacağım ... 
|
diger zihni sinir projelerinizi de ogrenmek isterim, eminim hepsi bu kadar guzeldir.
belirttiginiz atiklarin bir isi urettiklerini biliyordum, fakat 80dereceye varan bir isi aklimdan bile gecmezdi.
bu atiklar ile biogaz uretimi ve biogaz ile sera isitilmasi ile ilgili bir calisma da incelemistim, malesef bu yontem fizible degil sonucuna varilmisti.
fakat sizin yonteminizin kalbindeki isi pompasi var.
ben isi pompasinin akan su kulturunde suyu isitmak icin kullanilabilecegini dusunmustum. fakat bir kac noktada suyu tekrar tekrar isitmak gerekir.
ve, bitkilerin koklerini uygun bir sicaklikta tutmak, hem daha ekonomik, hem de tum ortami isitmaya gore ciddi sorunlara sebep olmuyor diye biliyorum. hatta bu amacla uretilmis elektrik enerjisi ile isinan teller var.
saygilar...