Bu konu ingilizce öğretmenine, sorulan kimya sorusunu bilmiyor diye kızmaya benzedi. Eğer okulda kimya öğretmeni yoksa ve öğrenci konuyu öğrenmek istiyorsa ne yapması gerekiyorsa, sorusunun cevabını öğrenmek isteyen vatandaş ta bu yöntemi kullanmalı. Öğrencinin sorusunu cevaplayamayan bir öğretmen için okulu karalamak haksızlık olur.
Bu durumda internet olmasaydı ne yapardınız konusuna gelince, ilçede sorunuza cevap alamazsanız il müdürlüğüne giderdiniz. İl size uzaksa en yakın diğer ilçeye gidersiniz. İlde cevap yoksa, örneğin siz bulunduğunuz ilde yer alan üniversitenin ziraat fakültesine giderdiniz. İlçedeki en yakın zirai ilaç bayisine giderdiniz. Yani alternatifiniz çok.
Böylece vatandaş bir konuya cevap alamadı diye bütün teşkilat asalak durumuna düşmezdi...Acaba araştırdınız mı, çiftçilerle görüştünüz mü, o ilçe müdürlüğünde hep böyle mi oluyormuş? Ya da oran neymiş?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semfero
...Çalışmayan ,üretmeyen,kendini geliştirmeyen,işten kaçan büyük çoğunluğa sözüm.
|
dediğinize göre teşkilatın büyük çoğunluğunun çalışmaları hakkında bilginiz var.
Bir de tersine bakalım, eğer durum hep sizin söylediğiniz gibiyse tarım bakanlığına da başvurunuz, gazetelerin okuyucu köşelerine yazınız, şikayetinizi iletiniz, ki sizin ilçenizde tarım müdürlüğünün çalışmaları ile ilgili aksayan konular çözüm bulsun veya uzman eksiği varsa tayin yapılsın. Belki de bu yazışmalarımız da o işe yarar. İlçe müdürlüğüne yoksa meyvecilik uzmanı atanır.