Merhabalar,bonsai sever olarak herkes balkonunda veya bahçesinde sitelerde gördüğümüz bonsailerden birine sahip olmak istiyor.Bizde bir şekilde buna başladık.Şu anda bende tohum diktim,küçük fidanlar aldım saksılara diktim,ağaç dalına toprak sardım ve bunların uzun yıllar alacağını bilerek yaptım,ama yamadoride yapmak istiyorum.Bir tarafdan onlarla uğraşırken bir tarafdan da bakmaktan zevk alacağım gerçekten bonsai tadı veren bir ağaça sahip olmak isterim.Bunun için bir ağaç belirledim.Karadeniz dik bir çoğrafya ya sahip.Yaylalara gitmek içinde yollar vuruluyor ve bu yüzden yol kenarlarında kaşlar oluşuyor.İşte bu kaşlardan birinde baş aşağı sarkmış bir ağaç var.Aslında çok varda ben birini uygun gördüm.Arazi sahibine de söyledim.Bu ağaç daha tomurcuklarını açmamış.Ufak bir yol genişletmesinde koparılıp gidecek.Şimdi bu ağaçı ordan alıp yaşatmak çokmu yanlış birşey olacak.Sitelerde birçok bonsainin yamadori usulü ile yapıldığını kare kare gördüm,****** uygun zamanda alınarak.Biz de bu kurallara uydugumuzda bir iki ağaç almanın çok sakıncalı olmadığını düşünüyorum.****** yerine ağaç dikelim,ki bir çoğumuz zaten ağaç dikiyoruz.Sökeceğimiz ağaçın bizde daha fazla yaşama şansı olduğuna inandığımızda onu sökmekte(****** uygun şartlarda) bir sakınca görmüyorum.Saygılarımla
|