View Single Post
Eski 12-04-2012, 19:34   #2452
vulcano
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Üre sıcak havada kullanılmaz diye biliyorum, Antalya iyice ısınmıştır herhalde. Bitkilerinizin bol çiçek açmasını istiyorsanız Potasyum ve Fosfor ağırlıklı gübreler kullanmanınızı tavsiye ederim. Gübreyi aldığınız yere ne miktarda kullanacağınızı sorun. En iyi gübre bile fazla kullanıldığında bitkinize zarar verecektir.
Merhaba sayın limon, (kulağa biraz garip geliyor )

Antalya henüz tam ısınmadı, 18 dereceydi bugün ve son günlerde rüzgarlı, oldukça serin bir hava var. Bitkim henüz fide halinde, çiçek vermesi epey zaman alacak, geç çiçeklenen bir küpe cinsi. O nedenle yeşil kısımın gelişimini sağlamak için azot tercih ettim. Zira okuduğum kadarıyla forumdaki tecrübeli arkadaşların da bu aşamada tavsiyesi azot kullanımı yönünde.

Bitkim daha ölmedi, yaprak solması alt kısımdan üst kısıma doğru gün gün ilerliyor. Son olarak toprağını değiştirdim, havalanması için açık ve serin alanda tutuyorum, eskiye nazaran daha sık suluyorum ama aynı zamanda kök çürümesinden korkuyorum. Benim için kötü bir tecrübe oldu. Fazla araştırmadan kullandım gübreyi, hatamın bedelini de fide ödüyor. Yinede kurtarabilmeyi çok isterim.

Yuvarlak içine aldığım yapraklar solan ve kurumaya başlayan yapraklar.

Eklenen Resimler

vulcano Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön